Igrače Čapljine poharao koronavirus, ali moraju igrati utakmicu u Goraždu

HNK Čapljina je obavijestio cjelokupnu javnost, svoje sportske prijatelje, navijače i simpatizere da, kako dosad stvari stoje, ipak putuju na gostovanje u Goražde bez osam članova prve postave.

Naime, tijekom ovoga tjedna svakim danom rastao je broj igrača sa simptomima Covida-19 te smo odmah poduzeli sve da ih, sukladno epidemiološkim mjerama i naputcima, izoliramo i na vrijeme testiramo. Za tri igrača stigli su pozitivni nalazi testova, koje smo proslijedili nadležnim tijelima; trojica imaju sve simptome Covida-19 (glavobolja, otežano disanje, gubitak čula mirisa). Testirani su i čekaju se rezultati. Dva igrača bit će testirana ujutro, a svi ostali prvotimci i članovi stručnoga stožera – čim to bude moguće, navode iz čapljinskog federalnog prvoligaša.

Navode i kako je njihova zdravstvena služba, po ovom pitanju u neposrednom i kontinuiranom kontaktu s Domom zdravlja Čapljina.

Također smo poduzeli mjere da zaštitimo i svoga sportskog rivala FK Goražde te smo im, sukladno tomu, danas poslali sve dokaze i medicinsku dokumentaciju. Stoga ovom prigodom želimo zahvaliti FK Goraždu na fer i džentlmenskoj reakciji, budući da su nam, na našu zamolbu, odmah izašli u susret i dali svoju suglasnost za odgodu ove utakmice, priopćili su Čapljinci.

Međutim, do trenutka u kojemu su objavili  priopćenje (22:20 u petak), iz Saveza nisu dobili nikakav službeni odgovor na zajednički zahtjev o odgodi utakmice zajedno s FK Goražde.

Naša ljudska i građanska dužnost je ovim putem obavijestiti širu zajednicu u kakvoj se situaciji nalazimo s obzirom na činjenicu da se radi o vrlo opasnoj zaraznoj bolesti i epidemiji. Kakva god bila konačna odluka, pa ako i budemo morali odigrati utakmicu u ovakvu “desetkovanom” stanju, obećavamo uložiti maksimum kako bismo obradovali naše navijače i naš grad.

Ujedno želimo naglasiti cjelokupnoj sportskoj i inoj javnosti da nam nikako nije u interesu odgoda jer poslije epske pobjede protiv VIS Simm Bau, naša je ekipa u psihološkom i rezultatskom zaletu, pa nam nikakvo “montiranje” odgode s naše strane ne bi išlo u prilog. Hvala na podršci, poručuju iz HNK Čapljina.

Savez odbio odgodu utakmice

Zbog istinitog informiranja javnosti iz HNK Čapljina su naknadno objavili novo priopćenje u kojemu navode da je stigao dopis iz NS FBiH, gdje se navodi da se utakmica ne može odgoditi.

Priopćenje NS FBiH prenosimo u cijelosti.

Povjerenstvo za natjecanje NS Federacije BiH razmatralo je dopis HNK Čapljina broj 05-05/21 od 16.04.2021. godine, a vezano za odgodu utakmice XXII kola m:tel Prve lige Federacije BiH: FK Goražde – HNK Čapljina zbog pojave zaraženih igrača HNK Čapljina virusom COVID-19.

Imajuci u vidu da je odlukom Izvršnog odbora NS Federacije BiH o Planu mjera i procedura COVID-19 propisano da svi klubovi moraju imati dovoljan broj registriranih igrača, kako bi mogli imati dovoljno zamjena u slučaju pojave zaraženih igrača, te da u slučaju pojave zaraženih igrača u ekipi, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu s epidemiološkim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju, Povjerenstvo NS FBiH je donijelo odluku da se utakmica 22. kola m:tel Prve lige FBiH: FK Goražde – HNK Čapljina igra prema ranije utvrđenom rasporedu i kalendaru natjecanja m:tel Prve lige FBiH, u subotu 17. travnja 2021. godine s početkom u 16:30 sati.

Imajući u vidu prethodno navedeno upozorava se klub domaćin, Fudbalski klub Goražde, da utakmicu organizira u potpunosti u skladu Planom mjera i procedura COVID-19 kojim je propisano obavezno mjerenje temperature svih aktera utakmice, osiguranje svih sanitarno-epidemioloških uvjeta (dezinfekcija, rukavice, maska) kao i držanje socijalne distance, priopćili su iz NS FBiH.

Čapljinci su naveli da je njihova momčad već na putu za Goražde, a oboljele su nadomjestili s juniorima koji imaju ugovore s klubom. Nama se boriti za svoj klub, iznad svih Čapljina, poručuju Čapljinci.

Dodajmo da je Čapljina ovog proljeća pruža dobre igre koje su probudile nadu da bi mogli izboriti opstanak u 1. ligi FBiH, međutim zbog velikog bodovnog zaostatka iz prvog dijela prvenstva i dalje su vrlo teškoj situaciji i nalaze na pretposljednjoj poziciji. A s ovom ligom uvijek je neizvjesno koliko će momčadi na kraju ispasti, jer tu igra ulogu i koliko momčadi s teritorija Federacije će napustiti Premijer ligu BiH.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.