Igokea ipak želi igrati u završnici Prvenstva BiH

Igokea je odbila ove sezone nastupati u Prvenstvu BiH za košarkaše zbog obaveza u ABA ligi.

Košarkaški savez BiH je u rujnu prošle godine naložio Aleksandrovčanima da moraju nastupati pod prijetnjom sankcija iako je taj nalog došao prekasno zbog organizacije, logistike i priprema samih mečeva u domaćem prvenstvu.

Tada su iz predstavnika BiH u regionalnom natjecanju istaknuli da neće igrati bez obzira na eventualne kazne.

Međutim, dolaskom proslavljenog bh. košarkaša Mirze Teletovića na funkciju predsjednika KSBiH i njegovom posjetom Laktašima, gdje se susreo s čelnicima Igokee i aktualnim predsjedavajućim predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, stekao se dojam da će se dvije strane dogovoriti u interesu košarkaškog sporta, piše Scsport.ba.

Upravo je kompromis ključna riječ koju je u izjavi za Mondo.ba podvukao Siniša Kovačević, koji se nalazi u iznimno nezavidnoj situaciji s obzirom na to da obavlja funkciju direktora reprezentacije BiH, ali i tim-menadžera Igokee.

Mi se želimo vratiti u završnicu bh. prvenstva, plan prije sezone je bio da Igokea igra play-off i mi hoćemo to ispoštovati. Neke stvari koje su se dogodile prije početka sezone, a o kojima je javnost upoznata, dovele su do ove situacije koja nije u interesu košarke. Sada pravno gledajući, Igokea bi trebala biti kažnjena, a s druge strane mi se na svaku odluku možemo žaliti i dobiti spor jer pravilnici nisu doneseni na vrijeme u skladu sa statutom KSBiH, izjavio je Kovačević i izrazio je nadu da se to ipak neće dogoditi.

Da ne bi ulazili u bespotrebne birokratske probleme, obaviti ćemo razgovore u narednim danima sa svim članovima UO KSBiH i iznijeti naše prijedloge. Vjerujem da će oni imati sluha i prihvatiti kompromis. Obavljajući i moju funkciju znam da je sada mnogo drugačije nego prije dolaska Mirze Teletovića na čelo Saveza. Znam da se s njim može sjesti i pričati o svemu i da će uraditi sve u interesu košarke, naglasio je tim-menadžer “Igosa”.

Kovačević nije želio precizirati kakvi su to konkretni prijedlozi koje će Igokea pokazati Teletoviću i ostalim čelnicima KSBiH, ali je evidentno da postoji “dobra volja” da zajedničkim snagama pronađu rješenje spora.

Očigledno je, pak, da su u Igokei shvatili kako vrlo lako ove sezone mogu ispasti iz ABA lige te su malo “omekšali” stavove i više ne gledaju s omalovažavanjem prema Prvenstvu BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.