Idućeg mjeseca stiže novi Audi i izgleda više nego moćno, poznata je i cijena – Jabuka.tv

Idućeg mjeseca stiže novi Audi i izgleda više nego moćno, poznata je i cijena

Audi će 9. veljače i službeno predstaviti serijski e-tron GT koji je inače u formi koncepta 2018. godine promoviran na sajmu automobila u Los Angelesu.

Plan je da ovaj Audi bude izravna konkurencija Teslinom Modelu S, a radit će se u istoj tvornici iz koje izlazi Audi R8.

Po nekim informacijama, osnovna verzija će imati pogon na zadnje kotače, a autonomija s baterijama od 79.2 kWh će iznositi oko 400 km, plan je da bude dugačak 496cm, širom 196cm, visok 138cm i da ima međuosovinsko rastojanje od 290 cm.

Audi je također potvrdio da će istovremeno s regularnom verzijom biti lansirana i top varijanta nazvana RS e-tron GT, prenosi Autoblog.

RS e-tron GT će biti prvi potpuno električni automobil koji će razviti Audi Sport, pri čemu će se odlikovati aero body paketom (uključujući proširenja blatobrana i agresivni zadnji difuzor), kao i krovom od karbonskih vlakana, novim kotačima (do 21 inča), podešavajućim oslanjanjem i karbon-keramičkim kočnicama.

Audi RS e-tron GT će imati pogon na sva četiri kotača, dva elektromotora i litijum-jonske baterije od 93.4 kWh (bruto), dok će snaga iznositi 600KS (uz overboost funkciju 650KS i 830 Nm). Najavljuje se da će ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznositi samo 2,7 sekundi, kao i da će najveća brzina biti el. ograničena na 250 km/h.

Što se tiče autonomije ovog 2.350 kg teškog automobila, spominje se domet od 400 km, kao i podatak da će za punjenje 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču biti potrebno oko 20 minuta, prenosi Fokus.ba.

Na kraju, RS e-tron GT bi trebao bi imati cijenu od oko 138.000 eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.