Iako Hrvatska i Turska utakmicu igraju u studenom: Navijači već pripremaju nerede!

Neredi u Mostaru, ali i drugim bh. gradovima tijekom i poslije utakmice između Hrvatske i Turske, koja će biti odigrana 11. ili 12. studenog, s razlogom se očekuju. Sudeći prema dosadašnjim pisanjima i prepucavanjima pojedinaca na internet-forumima, scene navijačkog ludila neće nas zaobići ni ovog puta.

Mjere sigurnosti

Amir Begić, komesar MUP-a HNŽ, kaže da je upoznat sa situacijom na terenu i da su u tom smjeru već održani preliminarni policijski sastanci.“Još je rano govoriti o svemu ovome, jer su tek objavljeni spiskovi, ali mi imamo planove i već od ponedjeljka (danas, op. a.) počinjemo s pripremama na donošenju mjera sigurnosti za vrijeme odigravanje ove utakmice – kazao nam je Begić.

U Mostaru se svi najviše boje reprize navijačkog ludila nakon utakmice između Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu 2006., kada je u neredima u Mostaru od metka stradao slučajni prolaznik Omar Torlo, a ozlijeđeno je i šest policajaca. Ništa bolje nije bilo ni nakon utakmice Hrvatska – Turska 2008., kada je u navijačkim neredima u Mostaru ozlijeđeno 16 policajaca, u Stocu tri policajca, a u Čapljini jedan, prenosi Dnevni Avaz.

Eskalacija sukoba

Nakon utakmice između Hrvatske i Njemačke 2008. jake policijske snage u posljednji trenutak spriječile su kontakt navijača sa zapadne i istočne strane u Mostaru. Svaki put je u pripravnosti bilo i do 1.000 policajaca i pripadnika specijalne policije, ali to nije pomoglo da se zaustavi kaos koji se u Mostaru, ali i drugim mjestima događa skoro svaki put kada Hrvatska igra odlučujuće utakmice.

Stoga je bojazan od eskalacije sukoba za vrijeme utakmice Hrvatska – Turska sasvim opravdana i ona predstavlja događaj visokog rizika.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Kako možete napisaati da je sprječen kontakt navijača sa zapdne i istočne strane? Ja sam navijač Hrvatske i bio sam taj dan u Mostaru i proslavio sam tu pobijedu Hrvatske kao pravi navijač, uživao sam u pobijedi i proveli smo noć u veselju i nije mi palo na pamet tražit kontakt s nekim huliganim sa istočne strane koji nemaju nikakve veze s tim utakmicom. Znači to su HULIGANI a ne navijači. HULIGANI ljudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.