Iako cijene barela nafte padaju, u BiH se cijene goriva ne mijenjaju – Jabuka.tv

Iako cijene barela nafte padaju, u BiH se cijene goriva ne mijenjaju

U BiH neće biti promjena cijena nafte i naftnih prerađevina iako je na svjetskom tržištu u posljednjih nekoliko dana došlo do određenih promjena cijena nafte, potvrdila je za Anadoliju Vahida Crnalić iz Ministarstva trgovine FBiH. “Znamo da je u svijetu bilo određenih promjena, ali posljednjih dana nismo imali zahtjeva za promjenom cijene u BiH. Tako da već sada možemo reći da su cijene stabilne i da ostaju iste kao i do sada”, rekla je Crnalić.

Inače, prethodna dva tjedna zbog značajnog pada cijena na svjetskom tržištu došlo je i do pada cijena nafte i u Bosni i Hercegovini. Trenutačno litra dizela u BiH košta od 1,76 do 1,90 KM ovisno o benzinskoj crpki, a litra benzina od 1,86 do 1,95 KM. Crnalić je dodala kako prate i događanja u vezi s mogućim uvođenjem trošarina na naftu i naftne prerađevine u BiH, prenosi Večernji list.

“Pratimo što se događa, ali to naravno još nije utjecalo na cijene nafte jer još nije stupilo na snagu. Što će se dalje događati ne znamo u ovom trenutku”, kazala je Crnalić. Inače, neovisno o činjenici da cijena nafte na svjetskom tržištu pada, u BiH bi u idućim mjesecima vrlo lako moglo doći do poskupljenja goriva. Naime, posljednjih dana je ponovno aktualna tema izmjena Zakona o trošarinama, kojim bi, ako budu usvojene građani po litru goriva plaćali 25 feninga više nego trenutačno.

Poskupljenje goriva od najmanje 25 feninga po litri epilog je dogovora entitetskih premijera o provedbi Reformske agende. U usuglašenom prijedlogu koji su premijeri uputili Upravnom odboru UNO BiH traži se povećanje trošarine za 15 feninga i cestarine za još 10 feninga po litri.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Cjene barela nafte u ovako uređenoj državi nemaju veze sa maloprodajnim cjenama na crpkama.Ovoliko političara i funkcionera nemože podmiriti ni NJemački proračun.A svakim danom se primaju novi pogodni,stranački i rodbinski kadrovi.Tako da mi možemo očekivati poskupljenja goriva jer je to najlakši izvor pljačke građana.Samo šišaj te ove ovce dok možete.Svaka država ima kriminalce,lopove,prevarante ,utajivače poreza itd.mi imamo sve u jednom POLITIČARI koji su umreženi u sve,institucije ovog jadnog društva ove jadne države BiH-ne nad kojom se svi iživljavaju a običan narod trpi i ispašta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.