I Steven Spielberg prelazi na Netflix

Amblin Partners i Netflix sklopili su ugovor prema kojem će kompanija na čelu sa Stevenom Spielbergom za servis snimiti nekoliko filmova svake godine.

Iako je Spielberg bio jedan od protivnika filmova sa streaming servisa u utrci za Oscare, malo je smekšao retoriku i zajahao val ekskluzivnih projekata za Disney Plus, HBO Max i ostale sudionike utrke za pažnju gledatelja.

Nije poznato hoće li neke od filmova režirati Spielberg, ali radi se o dva projekta godišnje i od Netflixa se očekuje da financira dio njih.

Jedan od Netflixovih filmova svakako neće biti Spielbergov sljedeći film, poluautobiografska drama sa Sethom Rogenom i Michelle Williams u glavnim ulogama koji snima za Universal.

Što se pak samih filmova za Netflix tiče, oni nemaju stroga financijska i žanrovska pravila. Mogu završiti i u kinima kao što je to bio slučaj s “The Irishman” i “Marriage Story”, prenosi Index.

Inače, Netflix i Amblin već su surađivali (The Trial of the Chicago 7), a izvršni direktori Netflixa, Ted Sarandos i Scott Stuber, surađivali su sa Spielbergom kada je bio na čelu Universala.

(www.jabuka.tv | Foto: Franco Origlia/Getty Images)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.