I slovenska policija od vlasti traži zabranu Thompsonova koncetra – Jabuka.tv

I slovenska policija od vlasti traži zabranu Thompsonova koncetra

Slovenska policija dala je preporuku gradskim vlastima u Mariboru da se zabrani koncert Marka Perkovića Thompsona, zakazan u tom gradu za subotu u dvorani Lent, objavili su u utorak slovenski mediji.

Odluka je donesena zbog procjene povećanih sigurnosnih rizika u publici, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA, koja se poziva na priopćenje mariborske policije.

U mariborskoj policiji naveli su da su preporuku o zabrani koncerta donijeli u uobičajenoj proceduri utvrđivanja sigurnosnoga rizika na javnim priredbama i na temelju novih informacija kako bi na mariborski Thompsonov koncert mogle doći osobe iz susjednih država koje su karte kupovale preko interneta, te zbog podataka “koji ukazuju na povećani sigurnosni rizik zbog opasnosti da će koncert biti iskorišten za izvršavanje kaznenih djela“.

“Postoji utemeljena vjerojatnost da će na koncert doći pojedinci iz sredina gdje su koncerti toga glazbenika bili zabranjeni, a kako bi izveli kaznena djela”, navela je u obrazloženju mariborska policija, dodajući da su na koncert, prema njihovim saznanjima, namjeravali doći i Thompsonovi “radikalni pristaše” iz Hrvatske.

Slovenska policija uz to navodi da se u Mariboru pojavila i informacija o mogućem okupljanju Thompsonovih protivnika, što je povećavalo sigurnosne rizike za policiju i mogućnost sukoba, te da organizatori koncerta nisu imali točne podatke o profilu publike koja će pratiti koncert.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Zasto da se. zabrani njegov koncert. Ovo sto ste naveli nema nikakve veze, to je nesposobnost slovenskih vlasti i policije ako nemoze sprineciti huligane da rade sto hoce. Zadto se digla tolika prasina, sto je to Tomson napravio, kome smeta sto je on domoljub i sto pjeva domoljubne pjesme. Kome to smeta neka ne ide na njegov koncert. Zar zbog sake jada da mu se prave ovakve stvari. Dragi Marko ako dragi Bog da eto nas za Veliku Gospu u Siroki Brijeg pa cemo pjevati i slaviti, Boze nam samo zdravlja

  • Luce izvini ali njeme triba dat da piva di god ima pravi HRVATA ne taki ko ti da ga osuduji .disi ti bila kad je on iz rova piva gubo.

  • Za oba ” ANONIMNA” JA NISAM NI MISLILA na THOMSONA, vec na BAGRU slovensku sto mu brane!!’ Molim, mozda sam se pogresno izrazila, ali sam mislila na slivence koji imaju svoje vile j kuce po Istri, di su navikli brzo se spustit, pa sam zato napisala neka idu priko Trsta!! Da se razumimo, svi mi njega ocekujemo i taj DAN kace doc vamo pivat!! Moja VELIKA ISPIRKA!!’

  • Danas tuzna vijest UMRAO JE ZVONKO SPISIC. mi koji smo njegovi suvremenici mnogo put narocito nama u tudjini uljepsao nam je zivot toloko puta i isada cujemo udare srca .Neka mu je laka Hrvatska zemlja poc:u miru

  • Tuzne li sudbine da mu se brani pivat!! Ta ne kolje!! More li ova HR vlada nesto uradit, kad je Thompson u pitanju! Brane li jos kome???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.