I Modrićeva punica promijenila iskaz

Svjedokinja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika Vesna Juraić u ponedjeljak je na osječkom Županijskom sudu djelomično izmijenila svoj iskaz iz istrage zbog čega je Uskok, na promijenjeni dio iskaza iz današnje glavne rasprave, uložio primjedbu.

Iako je u istrazi izjavila da je aneks ugovora o profesionalnom igranju po kojem Luki Modriću pripada pravo na 50 posto trasnfernog obeštećenja pri prelasku u “Tottenham” vidjela u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2009. godine, na današnjoj glavnoj raspravi svjedokinja je ustvrdila je da joj je, u travnju 2008., tajnica Zdravka Mamića donijela ugovor o Modrićevu transferu između NK Dinama i Tottenhama te aneks ugovora o podjeli transfernog obeštećenja između kluba i Modrića koje je i proknjižila.

Zamoljena da pojasni razliku u iskazima Juraić, bivša voditeljica Dinamova računovodstva i Modrićeva punica, je kazala da ne zna zašto je u istrazi spominjala razdoblje između srpnja 2008. i srpnja 2009. godine, a Uskok je na izmijenjeni dio iskaza uložio primjedbu.

O aneksu ugovora o podjeli transfera s Modrićem sam razgovarala tek nakon što sam spomenute dokumente dobila na knjiženje. Pitala sam ga ima li on na to pravo, on je odgovorio da ima, ali u tim razgovorima nije bilo govora o tome kada je on potpisao ugovor i aneks ugovora”, rekla je svjedokinja dodavši da nije znala kako je Modrić raspolagao sa sredstvima dobivenim od transfernog obeštećenja.

Novi odvjetnici braće Mamić, Ivan Stanić i Nikola Mandić, u više su navrata prekidali iskaz svjedokinje primjedbama da tužiteljstvo postavlja nedopuštena pitanja ili pitanja koja nisu povezana s predmetom glavne rasprave. Predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin primjedbe je odbacio, ocijenivši kako svaka upadica odvjetnika znači da pokušavaju kontrolirati svjedokinju i njezin iskaz.

“Često upadanje u riječ svjedoku je pokušaj manipulacije“, upozorio je branitelje član vijeća sudac Miroslav Jukić. “Ali ne s naše strane”, ponovio je nekoliko puta okrivljeni Zdravko Mamić.
“Nisam Vas pitao”, odgovorio mu je Jukić.

Mamić je potom samovoljno napustio sudnicu, smatrajući da je svjedokinja Juraić izričito odgovorila niječno na upit Uskoka je li, osim ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i NK Dinama te aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, postojala još neka dokumentacija kojom se regulirao Modrićev transfer u enegleski Tottenham, a da se u zapisnik diktira nešto drugo.

Sudac Krušin odlučio ga je udaljiti s ročišta do završetka glavne rasprave, a svjedokinja Juraić, nakon Mamićevog odlaska, pojasnila je da je najprije odgovorila “ne”, a potom rekla da se ne sjeća, dodavši kako nije imala uvid u drugu dokumentaciju, osim dva spomenuta dokumenta.

U nastavku rasprave pročitan je iskaz iz istrage nogometnog menadžera Nikkya Vuksana, koji se kao svjedok nije pojavio na današnjem ročištu, a u kojem je, uz ostalo, naveo da nije izravno sudjelovao u transferu Dejana Lovrena u “Lyon” i da je tek nakadno saznao da je Lovren imao pravo na dio transfernog obeštećenja. Tvrdi i da nije sudjelovao u prelasku Luke Modrića iz NK “Dinama” u “Tottenham”, jer je Modriću samo formalno bio agent, a transfer su izravno dogovarali klubovi.

Po završetku ročišta sudac Krušlin pozvao je Zdravka Mamića u sudnicu, kako bi mu se predočio sadržaj dijela ročišta, kojemu nije bio nazočan, ali je Mamić to odbio učiniti. Suđenje se nastavlja u utorak.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.