I djevojke iz BiH u lancu prostitucije

Zagrebačka policija je u suradnji sa USKOK-om, njemačkom policijom i SIPA razbila međunarodni lanac prostitucije i uhitila više osoba koje su osumnjičene da su podvodile djevojke iz BiH, Hrvatske i Srbije u Njemačku, s ciljem pružanja seksualnih usluga.

Iz USKOK-a nisu mogli dati više detalja o akciji, odnosno koliko je državljanki BiH registrirano u ovom lancu, te da li je među organizatorima i naš državljanin.

“S obzirom na to da je u tijeku istraga u skladu sa zakonom nismo u mogućnosti da dajemo bilo kakve informacije”, kazao je Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

Prema pisanju hrvatskih medija, ovom akcijom obuhvaćeno je 10 osoba, a petoro uhićenih, među njima i jedna žena, terete da su se bavili organiziranjem prostitucije.

Navode da je glavni organizator zločinačkog udruženja, koje je trajalo od jula prošle do januara ove godine, Davor Zunec i njemački državljanin sa privremenim boravkom u Hrvatskoj, dok su ostali osumnjičeni služili kao logistika, odnosno prevozili su djevojke do mušterija, brinuli se za njihov smještaj i slično.

Sumnja se da su djevojke iz BiH, Hrvatske i Srbije odvodili u Njemačku, gdje su one pružale seksualne usluge po cijenama od 60 do 250 eura, pa su tako tokom djelovanja ovog udruženja pružile najmanje 2.000 seksualnih usluga i tako zaradile oko 166.000 maraka. Ova kriminalna grupa je radila tako što je prvo pravila album fotografija s kodnim imenima djevojaka koji su zatim objavljivali na internetu i u oglasima. Uz oglase su navodili da je potencijalnim klijentima omogućeno upoznavanje s djevojkama putem privatne komunikacije preko chat messengera.

Pripadnici zločinačkog udruženja pružanje seksualnih usluga sa klijentima su dogovarali putem telefona s njemačkim pozivnim brojevima. Nakon dogovorene vrste usluge, cijene i termina, klijente su upućivali u hotele i apartmane, gdje su im djevojke pružale dogovorene usluge.

Među djevojkama koje su podvodili navodno ima i nekih poznatih imena u javnosti, prenosi Bljesak.info.


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.