I dalje ni traga ubojici Ivana Blate Blaževića: Do sad bi pronašli Pabla Escobara a ne mulca od 24 godine

Nakon osamanest dana neuspješne potrage za 24-godišnjim Nikolom Gusićem Janjićem, koji je 11. kolovoza nožem u srce u Stobreču u kafiću “Reket” ubio poznatog torcidaša Ivana Matu Blaževića (23), splitska policija odlučila je objaviti u medijima njegovu fotografiju i pozvati građane da im pomognu u njegovu uhićenju na način da joj dojave svaku eventualnu informaciju o Janjićevu kretanju ili boravku.

Za objavu fotografije policiji je bilo potrebno tražiti suglasnost Županijskog državnog odvjetništva u Splitu koje je tu suglasnost dalo već prošli tjedan pa se može pretpostaviti da policija nije žurila s objavom fotografije misleći da će ipak sama riješiti ovaj slučaj i da neće morati javno priznati svoju nemoć.

Zadnji podaci

– Da je Pablo Escobar u bijegu sa svim svojim mafijašima, već bi ga trebali pronaći, a ne mulac od 24 godine – rogoborili su oni koji jedva čekaju ovo uhićenje jer je pokojni Blato bio miljenik Torcide, koji je pristao da radije bude osuđen zbog napada na suca Bruna Marića nego da cinka nekoga od ekipe koja je to popodne bila s njim u stobrečkom “Epetiumu” kada se Marića udaralo, piše Slobodna Dalmacija.

No, nije policija baš spavala sve ovo vrijeme prije nego je odlučila obratiti se za pomoć građanima.

Obilazili su oni i nadzirali mjesto Grab na triljskom području odakle potječe obitelj odbjegloga, obilazili su splitsku Radunicu gdje je mladić odrastao, Strožanac gdje živi s roditeljima, razgovarali su i s njegovom ekipom, od kojih su neki od potencijalnih skrivača već imali teška kaznena djela, ali Janjića nisu pronašli.

Normalno, Gusić je nakon ubojstva bacio ili isključio mobitel i policija ga nije mogla po signalu mobitela locirati, a druge metode koje bi policija morala imati (sposobni i zainteresirani operativci, lanac informatora i slično) očigledno su zakazale.

Zadnji javno dostupni podaci o ubojičinu kretanju vežu se uz par sekundi nakon ubojstva kada je Janjić bježao pješice prema Kamena ne stigavši ni sjesti u automobil kojim je došao, a njegov prijatelj trčao je prema TTTS-u.

Naznake predaje

Bilo je naznaka da će se u pratnji obitelji Janjić predati policiji, ali to se nije dogodilo, nego je ostalo sve u sferi nagađanja, a kružile su glasine da nitko od splitskih odvjetnika ne želi braniti ubojicu zbog straha od Torcide.

Iako se nalazi u bijegu, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv Janjića te ga sumnjiče za kazneno djelo ubojstva, a ne teškog ubojstva. Za obično ubojstvo zapriječena je kazna do dvadeset godina zatvora, a za teško ubojstvo i do četrdeset godina.

Nemoguće je doznati je li tužiteljstvo u kvalifikaciji djela uzelo u obzir prethodne obračune ubojice i pokojnika u kojima je prvi prošao loše jer tek kada se provede istraga, znat će se svi detalji koji su prethodili ovom tragičnom događaju.

I nije točno da Janjić nema odvjetnika: njega po službenoj dužnosti brani mlada i sposobna splitska odvjetnica Ivanka Šamija koju je Županijski sud u Splitu odredio kao braniteljicu ubojice dok on sam ne odluči drugačije.

Apel policije

Dana 11. kolovoza 2017. godine oko 4.15 sati u ulici Put Svetog Lovre u Stobreču dogodilo se kazneno djelo ubojstva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem u vezu s počinjenjem kaznenog djela dovodi se Nikola Gusić Janjić, rođen 8. prosinaca 1993. godine u Splitu.

Pozivamo građane da sva korisna saznanja o ovoj osobi, kao i saznanja o kretanju i boravku osobe dojave na broj 192 ili pristupe u najbližu policijsku postaju. Također se informacije mogu dostaviti na e-mail [email protected].

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Halo traže ga nakon 20 dana ,ma znala he Ostojina milicija di je on ,ucjenilu ga smakni Mamića miran si nije uspio pa ga sad traže udbina posla daj im drogu i moresć od nji šta oćeš ,ja isto mislin da je ovaj ubojica blata bio sa njim kas je napadnut Marić samo milicija štiti narkiće jer im tribaju ,ORJUNAŠI koriste Hrvatsku dicu pod drogom protiv Hrvata

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.