I dalje bez dogovora u KS BiH, poznat novi datum početka prvenstva

Problemi u KS BiH traju već duže vrijeme, ulje na vatru se nadodalo 5. lipnja kada je HKK Široki osvojio naslov prvaka BiH.

Amer Čolan, generalni tajnik KS Bosne i Hercegovine je najavio izbacivanje Igokee, Borca i Sparsa iz lige zbog nedolaska na završni turnir Final Four koji se održao u Širokom Brijegu.

To se i dalje nije dogodilo, a komesar Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Nadir Koredžija je donio odluku da se Igokea, Sparsi i Borac zbog odbijanja igranja Final Foura osim izbacivanja u niži rang natjecanja, da se navedeni klubovi kazne sa po 3.000 KM.

Puno toga se pričalo i najavljivalo, a premalo toga se dogodilo, još manje se zna što će biti.

Široki je novi prvak BiH u košarci, Igokea se nije pojavila

Nijedna od tri ekipe koje se nisu pojavile na završnom turniru ne priznaje naslov prvaka Širokog, a svi su znali pravila i ono što će se dogoditi ako ne dođu. Pravdu traže i dalje, bez da se već pred početak listopada riješilo.

Predviđeni datum za početak prvenstva BiH je bio 2. listopada, ali nakon jučerašnje sjednice Upravnog odbora KS BiH, datum početka je pomaknut za 9. listopada, iako nas ne bi iznenadilo da se i to promijeni s obzirom na to da se na sjednici nisu riješili brojni problemi koji sprječavaju početak prvenstva.

Sapunica se nastavlja, Igokea, Borac i Sparsi traže više nego što zaslužuju, na kraju će se vjerojatno sve završiti s kompromisima jer je očito da su već pobijedili u bitci da ne ispadnu u niži rang.

Tri kluba koja se nisu pojavila u najbitnijem dijelu prvenstva, traže smjenu tajnika Amera Čolana koji je proglasio i uručio Širokom titulu za prvaka BiH.

S tim se nisu zadovoljili na žalost svih onih kome je stalo do košarke u BiH.

Jelčić odgovorio predsjedniku Sparsa: Čemu toliki strah?

Jelčić: Tri kluba su očito dogovoreno nastupila, samo su pokušali odigrati jednu igru

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.