HŽOK “Blato” i Srednja strukovna škola Široki Brijeg realizirali hvalevrijedan projekt

Hrvatski ženski odbojkaški klub “Blato” i Srednja strukovna škola Široki Brijeg realizirali su hvalevrijedan projekt.

Prenosimo priopćenje HŽOK Blato u cijelosti:

S obzirom da smo od samih početaka našeg djelovanja, a sad će već osma godina od kako smo krenuli, nailazili na dobru suradnju s raznim institucijama u našoj županiji, odlučili smo da ćemo koliko je to moguće, jedan dio te susretljivosti vraćati nazad društvu, odnosno našoj zajednici.

Zahvaljujući suradnji s Osnovnom Školom Biograci i Srednjom strukovnom školom Široki Brijeg, u određenim terminima smo dobili dvorane tih škola na korištenje za održavanje treninga i odigravanje utakmica, odnosno organiziranje turnira. Stoga uvijek gledamo pomoći tim školama koliko možemo. Prethodnih godina smo radili projekat kojim smo pomogli u opremanju prostorija za odlaganje sportske opreme u OŠ Biograci, nakon čega smo se dogovorili da ćemo u budućnosti pokušati nešto napraviti i za dvoranu koja je u vlasništvu Strukovne Škole na Brigu.

Zahvaljujući Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH svake godine imamo priliku prijaviti se na program utroška sredstava “Tekući prijenosi za šport” utvrđenih proračunom Županije Zapadnohercegovačke, te putem projekata osigurati sredstva tražena napisanim projektom.

Početkom 2022. godine smo odlučili da ćemo se u toj godini prijaviti na program “Tekući prijenosi za šport” s projektom kojim ćemo osigurati sredstva za nabavku sportske opreme za Strukovnu školu. S obzirom da smo odbojkaški klub, nekako je i logično da idemo u tom smjeru s nabavkom opreme, pogotovo jer su neki drugi sportovi dosta zastupljeniji, te opreme za njih ne manjka.

Kako već neko vrijeme igramo naše utakmice u dvorani Strukovne škole, primijetili smo da su odbojkaški stupovi dosta stari i da se na njih mreža sve teže i teže stavlja, da se ne može namjestiti kako treba, a i sami stupovi su dosta teški, pa su sve to nekako otežavajuće okolnosti za odigravanje odbojkaških utakmica. Kada mi organiziramo utakmicu, dođemo ranije koliko treba pa sve namjestimo, tako da smo se uspjeli nositi s tom neugodnosti, ali što s učenicima i profesorima kojima školski sat traje 45 minuta? Dok oni sve to postave, prođe sat. Da se ne lažemo, naravno da i mi imamo koristi od toga, nekih desetak utakmica tijekom sezone, ali puno veću korist će imati trenutni učenicu dvaju škola, kao i buduće generacije.

Našu ideju smo prenijeli ravnateljici Ljerki Naletilić, koja ju je prihvatila s oduševljenjem i stavila se na raspolaganje za bilo kakvu pomoć. Dosta dugo smo imali problema s kupovinom opreme i sve se to odvuklo više nego što smo htjeli, ali zahvaljujući domaćem dobavljaču Mapod Sport doo iz Širokog Brijega napokon smo uspjeli uvesti sve iz susjedne Hrvatske. Tako smo opremu dostavili u dvoranu Strukovne škole, napravili primopredaju s ravnateljicom na obostrano zadovoljstvo i već smo dobili povratne pozive s kojom lakoćom se sad postave stupovi i mreža, što će im uvelike olakšati odigravanje odbojkaškog prvenstva za učenike i učenice, koje slijedi u narednom periodu.

S obzirom na ugodnu suradnju sa školama, kao i ostalim institucijama, poput Grada Širokog Brijega na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem i Vladom ŽZH, koji uvijek podrže ovakve i slične projekte, nadamo se da ćemo i u budućnosti pokušati napraviti što više ovakvih projekata, priopćeno je iz HŽOK “Blato”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.