Hyundai kreće u osvajanje Mjeseca

Ovo desetljeće očekujemo velike pomake u svemirskoj industriji. Prvi turistički letovi u svemir već su počeli, Musk i NASA-a testiraju nove velike rakete i letjelice dok traju pripreme za povratak na Mjesec, a sve češće govori se i o osvajanju Marsa.

Razvoj svemirske tehnologije sve je zanimljiviji i brojnim drugim privatnim tvrtkama, a svoj obol osvajanju svemira i planeta želi dati i Hyundai. Konkretno Hyundai Motor Group namjerava dizajnirati i napraviti autonomni rover koji bi se najranije 2027. godine mogao voziti površinom Mjeseca, prenosi Zimo.hr.

Pri razvoju rovera tvrtka namjerava iskoristiti znanje stečeno iz automobilske industrije, a također će surađivati i s partnerima iz južnokorejske svemirske industrije s kojima su se udružili u zajedničku organizaciju koja će nadgledati projekt.

Rover bi tako trebao koristiti tehnologije Hyundaija i Kije poput kamera i LiDAR-a koji su ključni za autonomnu vožnju, ali električne motore, baterije kao i solarne panele koji će biti glavni izvor energije za rover. Također, sa svojim znanjem i tehnologijom u razvoju će sudjelovati i odjel teške industrije ove tvrtke, Hyundai Rotem.

Ono što prvo možemo očekivati od ove suradnje jest razvojni model na kojem bi testiranja trebala početi tijekom sljedeće godine. Nakon toga, tvrtka i njezini partneri kreću u razvoj konkretnog modela koji bi za četiri godine trebao biti spreman za istraživanje zemljina satelita.

U Hyundai Motor Groupu konstantno ističemo kako želimo sudjelovati u širenju ljudskog dosega i mobilnih iskustava. Stvaranje modela za istraživanje mjesečeve površine ne odražava samo taj cilj, već i pokazuje naše ambicije kako bi ostvarili opipljive rezultate, unatoč velikim izazovima. S razvojem rovera, idemo dalje od kopna, mora i zraka i širimo se na svemirsku mobilnost, komentirali su iz južnokorejske kompanije novi veliki projekt na kojem rade.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.