HUMH – Pomozimo zajedno za nabavu prilagođenog vozila

„Pomozimo zajedno!“ za nabavu prilagođenog vozila za prijevoz invalida, slabo pokretnih osoba i korisnika

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” u vrlo kratkom razdoblju postala je utočište i oslonac za sve one ljude koji dolaze iz daleka u nepoznate sredine.

U nešto više od godinu dana Udruga je pomogla preko 400 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su svoje liječenje morali nastaviti u Zagrebu.

U nekoliko smještajnih kapaciteta Udruge ostvareno je preko 2000 noćenja, osigurano preko 2200 obroka dok je u suradnji s autobusnim poduzećem Autoherc iz Gruda osigurano preko 250 besplatnih autobusnih karata.

Među korisnicima Udruge nalazi se značajan broj osoba s invaliditetom koje zahtijevaju maksimalnu njegu i brigu. Kako bi im osigurali dostojan boravak tijekom njihovog liječenja na području Zagrebu, Udruga je pokrenula humanitarnu akciju „Pomozimo zajedno!“ za nabavu prilagođenog kombi vozila za prijevoz invalida, slabo pokretnih osoba i korisnika.

Prilagođenim kombi vozilom Udruga će moći prevesti invalidne i slabo pokretne osobe od kolodvora do smještajnih kapaciteta i bolnica te ostalih medicinskih ustanova.

U sklopu navedene akcije Udruga planira organizirati nekoliko prodajnih izložbi božićnog nakita koji izrađuju volonteri u Širokom Brijegu u okviru projekta „Ukrasimo božićno drvce dobrotom!“ u gradovima diljem Hercegovine, te humanitarnu večer „Pomozimo zajedno!“ koja će se održati 20. prosinca u Širokom Brijegu. Sav prihod od navedenih događanja ide u fond za nabavu prilagođenog kombi vozila.

Sve detaljnije informacije o trenutnoj akciji, budućim događanjima, načinima pomoći, te računima za novčane uplate pronađite na službenoj web stranici www.humh.hr te Facebook stranici https://www.facebook.com/FraMladenHrkac.

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.