HUMH: Nagrada za najbolje volontere u spomen Gordane Jelić

Nagrada za najboljega volontera Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” nosit će ime Širokobriježanke Gordane Jelić, čije je ime i uloga utkana u same temelje djelovanja ove Udruge.

Ivan Soldo, predsjednik HUMH-a, na otvorenju humanitarne putujuće izložbe “Pomozimo zajedno” u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg istaknuo je veličinu i važnost uloge koju je Širokobriježanka Gordana Jelić imala u počecima djelovanja Udruge.

Podršku koju danas imamo nismo uvijek imali. Počeci su bili teški kao i svi drugi, ali ti počeci odredili su nas kao osobe i odredili su smjer kojim je Udruga išla, rekao je Soldo, opisavši i predstavljanje Udruge u Širokom Brijegu na samom početku njihova rada.

Nakon toga predstavljanja prišla mi je jedna gospođa i pitala me: “Ivane, što misliš da pokušam svoje kolege u kolektivu pitati da svaki mjesec izdvajaju novac i tako podupiru Vaš rad i olakšaju troškove koje imate za plaćanje liječenja potrebitih osoba?”. Bez razmišljanja sam prihvatio taj prijedlog, to je bio početak, prvi trajni nalog koji je proveden. Ta gospođa zvala se Gordana Jelić, koja nažalost više nije s nama, istaknuo je Soldo, dodajući da je znak sjećanja na nju i njezinu ideju Udruga odlučila svake godine na Međunarodni dan volontera (5. prosinca) dodijeliti nagradu za najboljega volontera, a koja će nositi upravo njezino ime.

Ta nagrada nosit će ime Gordane Jelić, našega volontera koji je malom idejom utabao naš put i ostavio jako veliki trag na naše djelovanje, čije značenje možda još ni danas ne možemo shvatiti i pojmiti. Nadamo se da će ta nagrada biti poticaj i smjernica svima onima koji čine dobro i koji rade za dobrobit drugoga. Svjedoci smo da takvih ljudi ima puno, ali su često samozatajni i često za njih ne znamo, zaključio je predsjednik Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać”.

Suprug preminule Gordane Jelić izrazio je nadu da će ona mnogima biti uzorom i poticajem u humanitarnom radu

Na otvorenju humanitarne izložbe nazočnima se obratio i Ivo Jelić, suprug preminule Gordane, koji je u emotivnom govoru istaknuo važnost volontera u djelovanju Udruge.

Moja obitelj i ja ponosni smo da je Gordana Jelić bila jedan od volontera ove Udruge. Nadamo se da će mnogima biti uzorom i poticajem u humanitarnom radu, rekao je Ivo Jelić, dodajući da Udruzi želi da bude što snažnija, a da bude što manje korisnika njezinih usluga.

Gojko Jelić u ime Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg istaknuo je da je Gordana Jelić bila članicom širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske, a voditeljica otvorenja Misijana Brkić Milinković ustanovila je da se “misija” preminule Širokobriježanke nastavlja jer će spomenuta nagrada biti poticaj i ohrabrenje brojnim pojedincima i organizacijama da svijet oko sebe učine boljim.

Emotivno otvorenje izložbe HUMH-a u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.