Humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” dodijeljeno zemljište u Zagrebu

U prostorijama Gradske uprave Grada Zagreba u ponedjeljak, 21. studenoga 2016., održan je sastanak predstavnika Humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića sa suradnicima, na kojem je donesena odluka o dodjeli gradskoga zemljišta s pravom građenja Humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” za gradnju Doma fra Mladen Hrkać.

U ime Udruge, sastanku su nazočili predsjednik Ivan Soldo i predsjednik nadzornoga odbora, Zlatan Mijo Jelić. Predstavnicima Gradske uprave obratio se predsjednik Udruge Ivan Soldo te ih upoznao s dosadašnjim rezultatima i uvjetima u kojima Udruga djeluje. Pri tome je istaknuo nužnost objedinjenja svih smještajnih kapaciteta na jednu lokaciju te zamolio Grad Zagreb za pomoć u realizaciji toga projekta.

Nesebično pomaganje bližnjima te djelovanje i doprinos fra Mladena Hrkaća, kako u samostanu u Dubravi u Zagrebu tako i Širokom Brijegu, poticaj su za osnivanje Udruge koja od lipnja 2012. godine pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje pružajući im besplatan smještaj, prehranu, prijevoz te administrativnu, psihološku i duhovnu podršku, kao i pomoć pri nastavku školovanja.

U ove četiri i pol godine postojanja kroz Udrugu je prošlo preko 3 300 korisnika, a ove smo godine dobili i prestižnu nagradu Europskoga parlamenta “Građanin godine” koja je dodijeljena kao priznanje za izvanredna postignuća – istaknuli su gosti.

Svi nazočni pročelnici gradskih ureda Grada Zagreba, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem iskazali su veliko zadovoljstvo što ovakva Udruga postoji te je donesena odluka o dodjeli gradskoga zemljišta s pravom građenja Humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” za gradnju Doma fra Mladen Hrkać.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo najavio je da će nov, moderan i funkcionalan objekt biti kapaciteta 100-injak osoba dnevno u 50 smještajnih jedinica koje će biti različitoga karaktera, ovisno o potrebama korisnika među kojima se nalaze najranjivije skupine, poput osoba s invaliditetom, majki s djecom, osoba koje se pripremaju ili su prošle transplataciju organa, kao i svih drugih osoba čija vrsta oboljenja i faza liječenja zahtijevaju strogu izolaciju, priopćeno je iz Udruge.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.