Humanitarna večer ''Pomozimo zajedno!'' u Širokom Brijegu

Povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, Humanitarna udruga ‘fra Mladen Hrkać’ predstavit će poštansku marku s likom fra Mladena Hrkaća.

Predstavljanje poštanske marke u izdanju Hrvatske pošte Mostar bit će u sklopu Humanitarne večeri ‘Pomozimo zajedno!’ koja će se održati 20. prosinca u kinu ‘Borak’ u Širokom Brijegu od 18 sati.

‘Pomozimo zajedno!’ naziv je humanitarne akcije za nabavu prilagođenog kombi vozila za prijevoz korisnika, invalida i slabo pokretnih osoba koji borave u Zagrebu na liječenju.

Među korisnicima Udruge nalazi se značajan broj osoba s invaliditetom koje zahtijevaju maksimalnu njegu i brigu. Cilj ove akcije, koja traje od početka prosinca, je osigurati dostojan boravak osoba s invaliditetom tijekom liječenja izvan matične domovine.

Prilagođenim kombi vozilom Udruga će moći prevesti invalidne i slabo pokretne osobe od kolodvora do smještajnih kapaciteta i bolnica te ostalih medicinskih ustanova.

pomozimo-zajedno-hu-fra-mla

Ovom prigodom, Udruga će predstaviti televizijski spot pripremljen s ciljem promocije humanitarnih brojeva telefona, 060 9999 za područje Hrvatske i 17000 za područje BiH, pod pokroviteljstvom JP Elektroprivreda HZHB.

Udruga je u nešto više od godinu dana pomogla više od 450 osoba čime je ostvareno preko 2000 noćenja te osigurala više od 2200 obroka i 300 besplatnih autobusnih karata. O rezultatima, projektima i planovima Udruge govorit će predsjednik Nadzornog odbora Udruge Zlatan Mijo Jelić, predsjednik Udruge Ivan Soldo te dopredsjednica Nives Skoko.

Voditelj programa je radijski voditelj Marinko Karačić dok će u glazbenom dijelu nastupiti grupa ‘Tibia’ iz Širokog Brijega. Humanitarna večer završava donatorskom večerom ‘Pomozimo zajedno!’ koja će se održati u restoranu ‘Domano’ u hotelu ‘Park’ s početkom u 20 sati.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.