Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać u projektu ”Pomozimo zajedno”

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać i istoimena zaklada, u suradnji sa sisačkom Udrugom specijalne jedinice policije OSA, pozvale su zainteresirane da se pridruže njihovu projektu “Pomozimo zajedno” u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Projekt se, kako su izvijestili iz tog projekta, provodi na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, a njime se pruža psihosocijalna i ljudska potpora hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su u potresu doživjeli traumu i materijalne gubitke.

Stanje u Sisku, Petrinji i okolnim mjestima i dalje je teško. Kuće još nisu sanirane, građani i dalje žive u kontejnerima i uglavnom sami, koliko mogu, rade na obnovi svojih domova, istaknuli su iz projekta “Pomozimo zajedno”.

Dodali su da je stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji još žive u otežanim životnim uvjetima, potrebna i psihosocijalna i ljudska potpora i pomoć kako bi se bolje nosili s cijelom situacijom i kako bi mogli izgraditi svakodnevicu koja ih ispunjava i daje smisao.

Pozvali su da se u projekt uključe svi građani koji žele pomoći na terenu kroz sitne popravke na kućama, nabavu i pomoć pri pospremanju doma, te organizacije civilnoga društva koje su voljne volonterski pružiti dodatnu psihosocijalnu i ljudsku potporu na grupnoj ili individualnoj razini.

Projekt “Pomozimo zajedno” financiran je iz Europskoga socijalnog fonda s 85 posto i iz državnog proračuna 15 posto, a ukupna vrijednost mu je 463.775 kuna. Novac se koristi za provedbu usluga i aktivnosti godinu dana, počevši od studenoga 2021.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.