Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ i Hrvatska matica iseljenika potpisale ugovor o suradnji

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ (HUMH) i Hrvatska matica iseljenika (HMI) potpisale su Ugovor o suradnji kroz zajednički humanitarni projekt „Pomozimo zajedno“ čiji cilj je pružanje pomoći osobama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb.

Pomoć podrazumijeva osiguranje informacijske, financijske i logističke pomoći u svrhu podmirivanja osnovnih životnih potreba korisnika. Svrhu provedbe zajedničkog projekta „Pomozimo zajedno“, tijekom cijelog njegovog trajanja, Hrvatska matica iseljenika će osigurati stambeni prostor na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu koji će Udruga koristiti za smještaj osoba sa zdravstvenim poteškoćama koji dolaze na liječenje u Zagreb.„Podrška ugledne institucije kao što je Hrvatska matica iseljenika puno znači u daljnjem djelovanju i provedbi aktivnosti Udruge, naročito kroz osiguravanje dodatnog stambenog prostora u vlasništvu HMI, obzirom na velik broj oboljelih s područja Bosne i Hercegovine i potrebu za širenjem smještajnih kapaciteta Udruge“, tom je prilikom izjavio predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Ugovor su u Zagrebu potpisali predsjednik Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ Ivan Soldo i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović. Predstavnici HUMH i HMI su naglasili da će kroz sve planirane aktivnosti i programe u okviru projekta „Pomozimo zajedno“ značajno doprinijeti jačanju i boljitku odnosa između domovine i iseljeništva. Zahvaljujući donacijama brojnih ljudi i gospodarstvenika kao i angažiranosti velikog broja volontera u Zagrebu i Širokom Brijegu, Udruga je od rujna 2012., kad su primljeni prvi korisnici, pomogla preko 190 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja BiH u vidu smještaja, prijevoza, prehrane te administracije.Više informacija o radu i aktivnostima Udruge možete pronaći na našoj službenoj web stranici www.humh.hr i na službenoj Facebook stranici.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.