Humanitarna akcija Zavičajne zajednice Široki Brijeg: Srcem za stradale od potresa

Zavičajna zajednica Široki Brijeg (ZZŠB) pokrenula je humanitarnu akciju “Srcem za stradale od potresa” za najugroženije obitelji koje su stradale u razornom potresu koji je obuhvatio Petrinju, Glinu i Sisak te okolna mjesta 29. prosinca 2020.

Pokažimo suosjećanje i solidarnost s ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, bez osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština. Budimo tu za njihov jedan jedini san – povratak u svoj dom.

Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, ZZŠB je otvorila poseban bankovni račun za humanitarnu akciju koji su odobrila nadležna tijela.

Vaše donacije utrošiti će se transparentno i omogućiti nabavu stambenih kontejnera, kućica, građevinskih materijala i ostalog potrebnog kako bi stradalima pružili siguran, dostojanstven, topao i funkcionalan privremeni dom.

Po završetku obnove stradalih objekata stambeni kontejneri će biti donirani Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać za smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Nakon završetka akcije navedeni bankovni račun biti ugašen, a izvješće o provedenoj akciji poslati će se nadležnim tijelima i objaviti na našoj Facebook stranici.

Pozivamo vas da se pridružite našoj humanitarnoj akciji koja traje od 8. siječnja do 8. travnja 2021., navedeno je u priopćenju.

Novčane donacije možete uplatiti na žiro račun:

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR0723400091511111305

SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zavičajna zajednica Široki Brijeg – Srcem za stradale od potresa

Tijek akcije možete pratiti na Facebook stranici.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Ne kontam ništa… svi pravite neke udruge, već deseta po redu i tražite građane i firme da doniraju nešto da bi vi to mogli odnijeti u potresom pogođene gradove… nešto mi promiče ovdje… svi dobrotvori preko tuđih leđa…

  • Zar nisu o Isusu pisali tadašnji “mediji”, Matej, Marko, Luka i Ivan? Kako li bi drugačije saznali za Njega i Njegova djela.

   I evo jedna Njegova za vas: “Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?” (Mt 7:3)

   Ugodan dan 🙂

   • Mudrovati mozemo u nedogled ,ti nam posalji svoju sliku da te vidimo i sve ce mi biti puno jasnije,nek nezna ljevica sto cini desnica,pametaru sa slonom ispred ociju-pozdrav Marija

 • Niču ka gljive posle kiše,vidim da predobro žive,njima kajmak a narodu mrvice .Još se naslikavaju i hvale .Čast izuzecima ako ih ima u ovoj pohlepnoj baruštini.Samo direktno pomoć i tako oradim otkad znam za sebe.

 • Toj udruzi se daje od nasih placa svaki mjesec i sad bi jos …urede u mramoru opremaju i uhljebistan postalo i jos neke nigdje vezne nagrade dijele preko nasih ledja.Dali smo svi preko crkve i moglo bi se i to navesti kome je i sta kupljeno od onog prikupljenog novca.

 • Mudrovati mozemo u nedogled ,ti nam posalji svoju sliku da te vidimo i sve ce mi biti puno jasnije,nek nezna ljevica sto cini desnica,pametaru sa slonom ispred ociju-pozdrav Marija

 • Ne znam ako se očekuje pomoć od hrvata iz BiH zašto je račun otvoren u Hrvatskoj a ne u BiH.
  Samo još dodatne komplikacije kod uplata

 • Ovo su one nabiguze što derneče po Globusu i prave fešte. Kako im nije palo na pamet da prikupe sredstva za jedan kontejner tamo iza duvanjske gdje se rade testiranja. Da se oni jadni medicinari ne smrzavaju. Kad sam vidio šator s crvenim turskim polumjesecom sve mi je bilo jasno. Dotakli smo DNO dna. Dao sam na misi jedan svoj mali prilog za stradale i opet ću. Vama nedam jer vam ne vjerujem.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.