Humanitarna akcija: Pomozimo u izgradnji kuće za braću Lovrić

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnim uredom Prozor i Crvenim križom općine Prozor-Rama, pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za braću Iliju i Juru Lovrić iz Prozora.

Naime, njih dvojica su prognanici iz mjesta Vratna Gora, a u Prozor su doselili u vihoru rata s ocem Vinkom. Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u Prozoru u jako lošim uvjetima.

Poslije smrti oca Vinka, koji je bio teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt, u tzv. Zadrugu, u kojemu su uvjeti stanovanja također izrazito loši. Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija.

Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbio crveni križ te benevolentni pojedinci iz Prozora i okolice. Općina Prozor-Rama je prije nekoliko godina u naselju Krče ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija. Ona je međutim samo pokrivena bez da je na njoj išta dodatno urađeno. Kuća je mala, a predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Crveni križ općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći, a na poseban način vas, poštovane Ramljake, kako u općini Prozor-Rama tako i izvan nje, da se uključite u akciju prikupljanja sredstava za braću Lovrić. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom. Molimo vas da nam stoga pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću koja nemaju nikoga od svojih bližnjih. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji, navodi se u priopćenju koje potpisuje dr. sc. vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od dolje navedenih bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite Pomoć za braću Lovrić. Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju.

Bankovni računi za uplate iz Bosne i Hercegovine:

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
Nikole Šopa 50 a
71210 Sarajevo

Intesa Sanpaolo Banka Sarajevo: 1549995000095816

Unicredit Bank d.d. : 3383202200615438

Bankovni račun za uplate iz inozemstva:

Naziv banke:

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH
Obala Kulina bana 9 a
BiH – 71 000 Sarajevo

Primatelj:
Caritas Vrhbosanske nadbiskupije
Nikole Šopa 50 a
BiH – 71 210 Sarajevo

IBAN: BA39 154 999 500 009 58 16
SWIFT CODE: UPBKBA22

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • NIJE VAS SRAMOTA! KAKVI AUTA PARKIRANI OKO ZUPNOG DVORA, PUSTI MOBITELI ITD!! NEKA CRKVA PRODA VILE PI MORU I OTOKIMA U ETO DOMA ZA OVE JADNIKE!

  5
  3
   • Bog čuva i jedne i druge. Zašto bi ga bilo sram? Misliš da ga ili nju Bog manje voli jer je manje pismen? Tko si ti da sudiš šta tko smije pisati? Jesi ti moderni saducej ili farizej? Ajde sada, osudi i mene 🙂

    1
    2
  • Evo moj jedan prijatelj je svećenik. Godinama. I on uopće nema auto (nikakav, ni osobni ni samostanski), nema kuću, nema stan na moru, nema ni mirovinsko, ni zdravstveno, ni plaću. Bogu hvala nije gladan. Darovao je sebe za druge. A da ima i takvih o kojima govoriš, ima. Samo vrijeđamo li sve njih stavljanjem u isti koš?

   5
   3
   • Točno zdravko, ne mogu £€Pena(va) i npr. Fra Jelić u isti Koš
    Znam ja da je medju njima velika razlika, 15% I manje ih je loših, ali su se digli na tronove I s love kao najbolje fratri, prikupljaju pomoć za svoj interest, hodju po seminarim skupljajući novac dok lažu jadni narod I podrzavaju politicara. Zauzeli su položaje onim jadnim Fratri a nedaju da kažu što misle u Pridici. Možda od svih tih izvikanih fra Mario smi nešto reći protiv klana Ali se j bojim da se I on boji to reći, jer se po njegovim riječima da is”itati da je to zalutalo. Zato znajući ovoga koji skuplja, skuplja za svoju gu. Zicu jer kocka I pije

  • Pa zbog njih, hdz-a I korupcije, sposobni I pametni mladi napustiše domovinu, podležni I proda I se prodaše za siću I sada ih brane, stoji pred zidom I ne vide ništa iza zida, ovi Im Malo bace I tako to funkcionira vuk sit ovce na broju, oni koji su otvorili oči, pobjegli su tamo gdje ih koliko toliko cijene kao ljude a ne kao stoku. Ja osobno nisam Bio gladan, sposobni Sam I dovoljno Sam zaradjivao za sebe I obitelj, n kraju Sam sve odveo u Njemacku jer ne vidim Perspektive već samo demagogije od izbora do izbora. Otvorite oči, ne boj te seotvoriti oči, što se prije shvati poslije je lakše. Zašto više lažemo sami sehe?

 • žalosno ,ali istinito velik broj svećenika,časnih sestara živi ne onako kako su se zavjetovali,nego po svjetovnom,znam ih i osobno,na žalost sviju nas i njih sami što sablažnjavaju ,a trebali bi nam bit putokaz i primjer,i svi skupa srljamo u propast trčeći za matrijalnim dobrima,ne vodeći računa kako nam duh stoji

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.