Humanitarna akcija: Nošeni dresovi Vatrenih prodani za skoro 30 tisuća eura

Nošeni i potpisani dresovi hrvatskih nogometnih reprezentativaca s utakmica protiv Turske i Portugala prodani su za skoro 30 tisuća eura (29.361) na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošle godine postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska – Mađarska) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, Vatreni su isti primjer slijedili i tijekom nedavnih utakmica protiv Turske i Portugala.

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmica protiv Turske i Portugala, dali su svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bila je 89 eura. Najvišu cijenu dostigli su dresovi Luke Modrića Matea Kovačića u utakmici s Portugalom, Modrićev u iznosu od 2.900, a Kovačićev od 2.625 eura. Oba su prodana u Kinu.

Na aukciji su sudjelovali kolekcionari dresova iz 27 zemalja.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.