Huawei opet manipulira s DSLR fotografijama

Huawei će uskoro predstaviti nove mobitele iz linije “P”, točnije modele P30 Lite, P30 i P30 Pro. Shodno tomu već neko vrijeme traje službena kampanja kojom proizvođač i prije predstavljanja nastoji zainteresirati potencijalne kupce za ovogodišnje modele.

Kako je jedna od glavnih značajki ovogodišnje “P” linije ponovno kamera i to periskopska koja će snimane predmete moći približiti i do 5X jasno je kako je tvrtkin marketing dio kampanje posvetio i promoviranju njezinih mogućnosti. Pogotovo onih vezano uz približavanje objekata i predmeta, piše Bug.hr.

U tome ne bi bilo ništa spornoga da Huawei opet nije uhvaćen kako koristi fotografije koje su snimljene profesionalnim DSLR fotoaparatom. Aljkavost marketinškog odjela je tim veća što su za promoviranje mobitela iz 2019. godine koristili i fotografiju koja je nastala deset godina ranije, u doba kada linija “P” nije postojala ni na papiru (Ascend P1 izdan je u srpnju 2012.), a kamoli u zbilji.

Sporna fotografija prikazuje erupciju vulkana i snimljena je 2009. godine. Ista se može vidjeti na gettyimages stranici, a originalno ju potpisuje Tom Pfeiffer. Kako je Farid Saiyed primijetio fotografija vulkana nije i jedina za kojom je Huaweijev marketinški tim posegnuo, naime, sporna je i fotografija djeteta s patkama koju je snimio Jake Olson 2015. godine.

Huawei je već jednom uhvaćen u preuveličavanju mogućnosti kamera na svojim mobilnim uređajima. Bilo je to sredinom 2016. u vrijeme predstavljanja flagshipa P9. Ubrzo nakon što je otkrivena muljaža Huawei se oglasio priopćenjem u kojem je naveo kako je fotografija nastala pri snimanju službene reklame za P9 uređaj te je postavljena samo radi inspiracije te da nije postojala nikakva namjera zavaravanja korisnika.

Istine radi, Huawei nije jedina tvrtka koja pomoću profesionalnih fotografija pokušava inspirirati korisnike na stvaranje vlastitih pomoću mobitela, isto je učinio i Samsung krajem 2018. kada je Tom Pfeiffer prezentirao mogućnosti Galaxyja A8 Star.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.