Htio tužiti prostitutku pa dobio kaznu od 800 eura

Muškarac u španjolskom mjestu Albal platio je prostitutki 30 eura, a zatim otišao u policijsku postaju kako bi je prijavio jer “nije do kraja obavila plaćenu uslugu”, no nakon toga je policija kaznila njega s 800 eura zbog plaćanja seksualne usluge, izvijestila je lokalna policija.

Kada je neimenovani muškarac u Albalu, mjestu udaljenom osam kilometara od Valencije, ušao u postaju kako bi tužio prostitutku policajci su mu rekli da je u tom mjestu propisana kazna do 800 eura za korištenje takvih usluga.

Zatim su mu odredili maksimalnu kaznu čime je taj muškarac, kojeg je policija okvalificirala pogrdnim nazivom “putero”, postao prva osoba kažnjena zbog korištenja usluga prostitutki na javnom mjestu.

Albal sa 16.600 stanovnika postao je prvi gradić u Španjolskoj u borbi protiv prostitucije i seksualnog iskorištavanja osoba.

Ta je borba počela nakon što je u siječnju 2021. godine nestala 19-godišnja rumunjska djevojka Florina Gogos dok je pružala usluge prostitucije. Njezino tijelo pronađeno je u obližnjem kanalu a zatim je priveden 60-godišnji muškarac, lokalni trgovac osumnjičen da ju je zadavio.

Nekoliko općina u okolici grada Valencije ujedinilo se u borbi protiv prostitucije koja se odvija na tamošnjoj autocesti V-31.

Florina nije bila prva žrtva jer je 2004. godine jedna djevojka već bila pronađena mrtva prostrijeljenih prsa, i to na istom mjestu gdje je Florina posljednji put viđena živa.

Prošle godine su propisane kazne od 350 eura za oglašavanje prostitucije, poput dijeljenja letaka ili postavljanja oglasa na prozore parkiranih automobila. Za korištenje usluga su propisane kazne od 750 do 800 eura.

Gradić Albal najžešći je u pokušaju zaštite djevojaka, označenih žrtvama seksualnog iskorištavanja i trgovine ljudima, pa u sklopu mreže 20 tamošnjih općina nastoji iskorijeniti prostituciju.

Pozvao je na borbu protiv makroa i korisnika seksualnih usluga te zatražio od regionalne vlade Valencije veći angažman, prenosi Hina.

Prije nekoliko mjeseci je 27 lokalnih policajaca sudjelovalo u tečaju vezanom za prostituciju i seksualno iskorištavanje ljudi.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.