HT Mostar: Prlić, Bakula i Kulenović oslobođeni optužbe

Stipe Prlić, Zoran Bakula i Neven Kulenović oslobođeni su, prvostupanjskom presudom koja je izrečena u petak u Sudu Bosne i Hercegovine, optužbe da su zloupotrijebili položaj ili ovlasti te primali ili davali mito.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Ranko Debevec je kazao da Tužiteljstvo BiH nije, van razumne sumnje, dokazalo kaznena djela koja su im stavljali na teret.

Tužiteljstvo je najavilo da će podnijeti žalbu i tražiti osuđujuću presudu.

U optužnici koja je potvrđena u svibnju 2015. godine navedeno je da su Prlić i Bakula u vrijeme počinjenja djela bili rukovoditelji u Upravi JP Hrvatske telekomunikacije Mostar. Tužiteljstvo je optužnicom Prlića i Bakulu teretilo za zloupotrebu položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića za davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici je navedeno da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog poduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravnu osobu u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci povjerenstva za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je, prema tvrdnjama Tužiteljstva, isplaćen s računa pravnog subjekta Tri medija limited registriranog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.

(Fena)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.