HT Eronet se ogradio od političkih SMS poruka | Jabuka.tv

HT Eronet se ogradio od političkih SMS poruka

HT Eronet priopćio je kako da nema nikakve veze sa SMS porukama političkoga sadržaja koje su ovih dana stizale korisnicima toga telekom operatera.

U vezi SMS poruka koje su posljednjih dana stizale korisnicima HT Eroneta, a u cilju pojašnjenja i zaštite istih, te ujedno odgovora na pritužbe naših korisnika koje su nam stizale ili izravno ili putem medija, želimo istaknuti kako HT Eronet nema nikakve veze sa sadržajem tih poruka niti s davanjem naše baze pretplatnika trećoj strani, priopćeno je te tvrtke.

Iz HT Eroneta dalje navode kako su poruke stizale korisnicima čiji su podaci javno dostupni u imeniku HT Eroneta, na web stranici, što znači da je svatko te podatke mogao iskoristiti u svoje promidžbene ili druge svrhe.

Iz Eroneta podsjećaju da su kao pružatelji javnih mobilnih telefonskih usluga dužni uspostaviti i stalno ažurirati elektronski imenik s podacima o onim aktivnim korisnicima koji su dali suglasnost za prikaz njihovih osobnih informacija.

Također, želimo istaknuti da svatko na komercijalnoj osnovi može kupiti broj te s njega odašiljati poruke, a zakonski podliježe sankcioniranju samo ukoliko su te poruke uvredljiva ili neprimjerena sadržaja, priopćeno je iz HT Eroneta.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: