HT Eronet odgovorio izazovima: Sve spremno za 4G mrežu

U organizaciji HT Eroneta i Federalnoga ministarstva prometa i veza, u sklopu Međunarodnoga sajma gospodarstva Mostar 2018. održana je konferencija o temi Izazovi digitalnoga doba – jesmo li spremni?

Predavački su pokušali odgovoriti na brojne izazove koje pred nas stavlja digitalno doba.

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac istaknuo je kako je HT Eronet u 2017. godini intenzivno radio na procesu transformacije i modernizacije svoje cjelokupne mreže i usluga s ciljem pretvaranja iz klasične telekom kompanije u modernu digitalnu kompaniju za digitalno doba.

U ovoj godini trebali bismo napokon realizirati komercijalno puštanje u rad 4G mreže. Želim istaknuti kako su svi tehnički i drugi preduvjeti od strane HT Eroneta za brzo puštanje 4G mreže u potpunosti ispunjeni. Čim dobijemo dozvolu za komercijalni rad, HT Eronet će u vrlo kratkom razdoblju svojim korisnicima ponuditi nove usluge temeljene na 4G mreži. Činjenica je: radimo u vremenu brzih i korjenitih promjena. Digitalna transformacija društva, kako je moderno nazivamo, izašla je iz područja laboratorija i specifičnih znanja u svaku poru društva, rekao je Vilim Primorac.

Promjene radnih procesa, promjena očekivanja klijenata, te vanjski utjecaji, tjeraju nas na stalne promjene. Promatrajući društveni utjecaj, ključni parametar u brzini i uspješnosti digitalne transformacije su ljudski resursi, sa svojim specifičnim znanjima. Količina i razina STEM znanja, zapravo definira osnovicu za digitalnu društvenu transformaciju, što je preduvjet za uspješan razvoj društva u cjelini. S obzirom na specifičnost trenutačne situacije, HT Eronet odabrao je rješavanje izazova ulaganjem u nove generacije. Ovdje bih istaknuo i našu suradnju sa Sveučilištem u Mostaru, koja će se, dakako, produbiti i nakon ove konferencije na kojoj smo kao predavače pozvali i kolege sa sveučilišta, dodao je Primorac.

Nazočnima se obratio i federalni premijer Fadil Novalić, a konferenciju otvorio federalni ministar prometa i veza Denis Lasić.

U sektorima komunikacija i prometa imamo priliku i potencijale da nam usluge u prometu budu digitalizirane, tako da ih stalno poboljšavamo te iskoristimo mobilne komunikacije i pametne telefone za poboljšanje korisničkoga iskustva. Građani već danas kroz usluge Wi-Fi-ja i mobilnoga interneta međusobno komuniciraju na društvenim mrežama, a naš je zadatak razviti elektroničke usluge kojima ćemo unaprijediti poslovanje naših javnih poduzeća. Današnjom konferencijom želimo dati doprinos takvom razvoju, rekao je Lasić.

Član Uprave Hrvatske pošte Mostar Ljubo Vujica izlagao je o temi “Utjecaj digitalizacije na tržište poštanskih usluga”.

Prof. dr. Slavko Vidović i Toni Zlomislić, direktor marketinga HT Eroneta, u zajedničkoj prezentaciji HT Eroneta i Infodoma, govorili su o temi “Ključni koraci u digitalnoj transformaciji u sektoru komunikacija i prometa te potezi uprava javnih poduzeća/ Digitalne usluge u portfoliu HT ERONET-a”, dok je izvršni direktor Izvršne direkcije za informacijske tehnologije BH TELECOM-a Sedin Kahriman govorio o temi “Digitalna transformacija u BiH – prilike i izazovi”.

Iznimno zanimljiva predavanja došla su sa Sveučilišta u Mostaru: dr. sc. Tomislav Volarić govorio je o E – učenju kao novoj obrazovnoj paradigmi Sveučilišta u Mostaru, a doc. dr. sc. Boris Crnokić o temi – Robotika i STEM: budućnost u obrazovanju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.