HT Eronet generalni sponzor 14. Mediteran Film Festivala

14. Mediteran Film Festival, koji će se održati u Širokom Brijegu u periodu od 26. do 31. kolovoza 2013. godine, uz generalno sponzorstvo HT Eroneta, najstariji je festival dokumentarnog filma u regiji, obzirom da se na njemu natječu isključivo dokumentarni filmovi.

Ovaj festival krasi jedinstvena atmosfera mješavine turizma, zabave i filma, te je kao takav za kratko vrijeme postao ljubimac filmskih radnika i publike.

Posjetitelji festivala moći će sudjelovati u nagradnoj igri i kvizu, a HT Eronet u suradnji sa tvrtkom Mobis electronic nagradit će i publiku. Naime, svi posjetitelji imat će mogućnost ocijeniti filmove te time odlučiti koji će biti dobitnik nagrade publike. Jedan od najsretnijih posjetitelja bit će nagrađen mobilnim uređajem Nokia Lumia 820.

U natjecateljskom programu u okviru dokumentarnog filma Mediteran Film Festivala, bit će prikazana 22 dokumentarna filma, od kojih su već neki bili nagrađivani na velikim festivalima.
Ove godine po prvi put MFF svoju službenu kategoriju dijeli na kratkometražni i dugometražni dokumentarni film, a filmovi će se boriti za Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma, MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok treću nagradu tradicionalno dodjeljuje publika.
Članovi žirija 14. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su: Tomislav Ćavar, predsjednik Udruge za promicanje vizualne kulture ‘’Ćavarovo Brdo Pictures’’ iz Širokog Brijega, Jelena Jindra urednica i voditeljica na Trećem programu HTV-a iz Rijeke i Lucy Eagleson, članica spotrskog odjela NBC-a i Mpower Production-a koja dolazi iz Escondida u Kaliforniji.
Članovi žirija 14. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog filma su: Nedžad Begović, poznati bh. redatelj i član Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine, Dean Šoša urednik Trećeg programa na HTV-u i Sergio Oksman, redatelj i producent iz Brazila koji je na 13. MFF-u osvojio drugu nagradu žirija za film ‘’Priča o Modlinovima’’.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.