HSPF uoči inauguracije: Pregaženi su temelji BiH, ovako nema stabilnosti

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) još jednom je podsjetio javnost da je na posljednjim Općim izborima u BIH po treći put grubo pregažena izborna volja hrvatskog naroda.

Samim time, prekršeno je i natkrovljujuće ustavno načelo konstitutivnosti, kao i načelo ravnopravnosti naroda i legitimnoga političkog predstavljanja koja proizlaze iz istoga.

Kako dodaju iz HSPF-a povodom inauguracije članova Predsjedništva BiH, politički poredak u BiH ne može se i neće stabilizirati bez uvažavanja izborne volje svih triju konstitutivnih naroda.

Gaženje izborne volje jednoga konstitutivnog naroda ujedno je gaženje temelja BiH, ustvrdili su iz HSPF-a.

Iz tog razloga jasno poručujemo da Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva BiH jer ga Hrvati nisu ni birali. Umjesto da zajedničke napore u naredne četiri godine usmjerimo na rješavanje socijalnih, ekonomskih, pravosudnih i brojnih drugih nagomilanih problema, prisiljeni smo vrtjeti se u krug i ponovno polemizirati o daytonskim načelima i pravima koja su već dogovorena i zagarantirana, naveli su u priopćenju.

Kako se dalje dodaje, u ovakvom ambijentu nije realno očekivati konačan završetak međunacionalnih sukoba i izgradnju stabilnoga političkoga sustava.

Stoga i ovim putem apeliramo na nastavak suprotstavljanja političkom nasilju nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je krajnje vrijeme da se Hrvatima vrate kolektivna prava koja su dogovorena i zajamčena, ali su im prisilno oduzeta. To je jedini put ka stabilnosti i održivosti Bosne i Hercegovine, zaključili su iz Hrvatskoga studentskoga politološkog foruma.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Komšić može lajat, pelješki most ovo ono, može lajat o čemu oće ali on ne odlučuje ni o čemu kao i većina političara će omrstit brk i to je to. ja ga ne doživljavam uopće i ne znam zašto mu hr mediji daju medijski prostor?? stvarno nije korektno da nam bošnjaci biraju predstavnika ali to neće utjecati puno na život hrvata osim što će ovaj imati medijske istupe i što će osobnim stavovima malo provocirati hrvatsko nacionalno tijelo. pa evo dragan je bio 4 godine prije njega a svake godine je odlazilo 10.000 hrvata (40.000 za njegova mandata) i što je on činio da to zaustavi? ništa! malo u kampanji pričao o tome kako bi pokazao da misli na hrvate ali konkretnih ideja i prijedloga nije imao niti je poduzimao korake. taj čovjek, nemojte zaboraviti je do 1992 bio jugoslaven i borio se za očuvanje jugoslavije tj. protiv hrvatske i hr hb, a sada je maskirani hrvat i ja mu ne vjerujem ni riječi. potrebna je lustracija u svim hrvatskim strankama, posebno u najjačoj stranci HDZ BiH! potrebni su domoljubi koji vole svoj narod više od osobnog probitka!
    a sad za usporedbu, bošnjacima koji kažu “samo jedinstvena BiH”, pa kako je švicarska uređena sa nacionalnim entitetima pa sve radi ko “švicarski sat”! ne bi bio problem hrvatski entitet, problem bi bio, i problem je što je ovdje kaos i ne zna se tko pije a tko plaća, pljačka se gdje šta tko može onda svak vidi u drugom prijetnju! u toj švicarskoj se ne bi raspravljali toliko o tome tko predstavlja talijane ili francuze ali bi se raspravljali da im BEZ OSNOVE dignu cijenu goriva na abnormalnu cijenu u odnosu na standard građana! kažu grade autoput!? gdje ??? kod njih bi bilo više članaka o tom gorivu radeći pritisak na vlast nego poklanjat pažnju ovakvim marionetama kao što je komšić! a da imamo bolji standard, bolju ekonomiju, prvo i najbitnije; ne bi narod odlazio a drugo; bošnjaci bi se složili i potvrdili hrvatski entitet budući da bi im bilo toliko dobro i ne bi ih zanimalo jel ima ili nema hrvatski entitet, baš kao švicarce/njemce ne tangiraju drugi entiteti u svicarskoj 😉

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.