HSPF o ministrici Pendeš: Hoće li HDZ prihvatiti gaženje izborne volje Hrvata?

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) snažno osuđuje ponašanje ministrice obrane Marine Pendeš koja je pristankom na suradnju sa simbolom hrvatske obespravljenosti poručila hrvatskim biračima da je takav izbor u potpunosti legitiman, legalan i u skladu s Ustavom BiH.

Takvo ponašanje smatramo grubim izrazom nepoštovanja prema svim hrvatskim biračima koji su glasovali na izborima, a čija je demokratska volja pregažena, navode iz HSPF-a.

Kako dodaju, posebno je zabrinjavajuće što ministrica Pendeš dolazi iz stranke HDZ BiH, koja uživa najveće povjerenje hrvatskih birača i samim time ima najveću odgovornost u borbi za ravnopravan položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

S tim u vezi, pitamo se hoće li i sam HDZ BiH toleriranjem ovakvih postupaka prihvatiti gaženje izborne volje hrvatskog naroda ili će vjerodostojnom politikom opravdati ukazano povjerenje birača? Nijedna politička stranka pa tako ni pojedinac nisu i nikada ne smiju biti iznad interesa Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH, priopćili su iz HSPF-a, dodajući da čin ministrice Pendeš drže apsolutno nedopustivim i da se ne smije ponoviti.

Stoga je jedini razuman i dostojanstven potez neopoziva ostavkazaključeno je u priopćenju Hrvatskoga studentskoga politološkog foruma.

Ministrica Pendeš pokorila se Komšiću, HRS poručio: “Ovo je sramotna izdaja, zahtijevamo ostavku!”

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Ova da bude ministrica u drzavi gdje cu ja i moja djeca porez placat. Da ovog bumbara ja placam hahahahahah nema teorije. Vidi je kakva je gospodja Taritaš, Srnava i Markač su za ovu svjet izmislile. A kad ove tri vidim postajem asexyalan i nemam aüetita. A kad sam ovaj krompir u obliku ljudskog roda vidio ponosan sam sto sam odselio iz tog jada i cemera. Ako je ne smjeni udbasla nasljednica pod nazivom hdz onda ljudi ne znamsto vam je jos cinit. Udbas covic vas voza ko majmune 30 godina sad se sa izetbegovicem lize sve to radi da zadrzi fotelju a protivno svog naroda. U biti on nema naroda udbasi nemaju narod oni samo unistavaju sve sto nosi predslovo H.

Komentiraj: