Hrvatskom tenisaču u kolicima nedostaje šest tisuća eura za odlazak na OI

Najbolji hrvatski tenisač u kolicima u povijesti, 29-godišnji Anto Joskić, nada se odlasku na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, no za to mu je potrebna financijska pomoć.

Anto se nada da će iduće godine ostvariti svoj san i otići u Japan. 

Kako bi se kvalificirao na Paraolimpijske igre, Anto mora do lipnja 2020. godine biti među 40 najboljih tenisača svijeta, a trenutno je odličan peti.

Kako bi zadržao mjesto među 40 najboljih, Anto mora igrati na preko 20 turnira u sljedećih 16 mjeseci. Sportske institucije financiraju Anti samo polovicu troškova pa je on sam odlučio prikupiti ostatak novca jer, kako kaže, nemoguće je pronaći sponzora.

Pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Go Get Funding. Cilj mu je prikupiti sedam tisuća eura, a trenutno je dobio 1600 eura te mu nedostaje nešto manje od šest tisuća eura.

Ako se Anto plasira na Igre, upisat će se u povijest hrvatskog paraolimpijskog sporta jer Hrvatska još nikada nije imala predstavnika u tenisu u invalidskim kolicima.

Anto je tenis u kolicima počeo igrati s 13 godina, bio je pet puta prvak Hrvatske, a osvojio je sedam međunarodnih ITF turnira u parovima. U kolicima je od djetinjstva. S pet godina ga je u vrat pogodio geler i presjekao mu leđnu moždinu.

Novac za Antu Joskića možete uplatiti OVDJE.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.