Hrvatskoj zastupnici zasmetala pjesma o Hercegovini na Poljudu

Unatoč činjenici što su pokisli do gole kože onih 30.257 navijača na Poljudu, kad je nizozemski sudac Danny Makkelie sudio kraj utakmice Hrvatske i Rusije (1-0), započelo je s velikom feštom.

Razglasom se prolomila “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona, svojevrsna himna ove reprezentacije koja godinama svira prije i poslije utakmica.

Izabranici Zlatka Dalića trčali su počasni krug, odjeveni u posebne slavljeničke bijele majice s natpisom Qatar 2022, i pozdravljali navijače na svim tribinama.

Svirale su nakon toga i “Moja Hercegovina” Mate Bulića, pa i “Dalmacijo” Tutti Fruttija, pjevao je cijeli stadion u glas… Vidjelo se jedinstvo hrvatskih navijača na tribinama.

Pogledajte kako puni Poljud pjeva “Moja Hercegovina”

No hrvatskoj saborskoj zastupnici iz redova SDP-a, Mireli Ahmetović, zasmetao je izbor pjesama kojima se slavio plasman na Svjetsko prvenstvo.

[MOJA ZEMLJA HRVATSKA🇭🇷] Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ipak, slavlje s pjesmom “Moja Hercegovina”?? Što nedostaje pjesmi “Moja domovina”? Još gore, prije toga je revao Thompson. Neukusno, napisala je.

Vukovarac Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, odgovorio joj je:

Partija ipak ostaje partija. Mireli Ahmetović ne smeta što je polovica reprezentativaca, uključujući i trenera Dalića rođena, ili podrijetlom iz BiH. Ista je situacija i sa ostalim sportovima od rukometa, tenisa pa nadalje. Ali joj smeta pjesma “Moja Hercegovina” na Poljudu. Jadno! 👎!

Mirela Ahmetović je, čini se, zaboravila da dobar dio hrvatske reprezentacije vuče korijene upravo iz Bosne i Hercegovine. Izbornik Zlatko Dalić porijeklom je iz Livna, Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Borna Sosa iz Posušja, majka Brune Petkovića iz okolice Ljubuškog, roditelji Luke Sučića iz Bugojna…

(www.jabuka.tv | Foto: Boris Scitar/Vecernji list/Pixsell)

70 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.