Hrvatski zastupnici u HNŽ-u: Stav ministra Hadžovića je skandalozan – Jabuka.tv

Hrvatski zastupnici u HNŽ-u: Stav ministra Hadžovića je skandalozan

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović, predsjednik Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini Đuro Prkačin i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Damir Džeba oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem navode kako je trenutni ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović putem svoje objave na društvenoj mreži Facebook “javno istaknuo stav i dao potporu osuđenom ratnom zločincu i zapovjedniku 4. muslimanske brigade za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu”.

U objavi se navodi da je general bošnjačke Armije BiH, osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin ‘heroj, a ne zločinac’. Smatramo skandaloznim i krajnje uvredljivim ovakav javni stav ministra Hadžovića kojim veliča ratne zločince, te potpunim moralnim sunovratom osobe koja je dužnosnik u izvršnoj vlasti ove županije. Osoba koja je na čelu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta poslala je poruku da su mu stravični ratni zločini protiv Hrvata i Srba prihvatljivi i ‘patriotski opravdani’.

Obzirom na potpuni izostanak suosjećanja s obiteljima žrtava nebošnjačkog stanovništva, pijeteta prema stravično ubijenim žrtvama, te hvaleći i opravdavajući ratne zločine i zločince koje svoj epilog dobivaju na Sudu BiH, ističemo kako je ministar Hadžović ovakvim porukama osramotio i multietničku Vladu HNŽ-a te narušio međunacionalne odnose i povjerenje, navodi se u priopćenju.

Takva osoba, kako su istaknuli, ne zaslužuje niti će u buduće imati njihovo povjerenje.

Također držimo da izostanak primjerene reakcije nadležnih tijela i blagonaklono djelovanje međunarodne zajednice na javno veličanje ratnih zločinaca od strane bošnjačkih dužnosnika, i u slučaju izjava ministrice vanjskih polova BiH Bisere Turković, su ohrabrile dotičnog ministra na ovaj skandalozan čin, stoji u priopćenju.

HSS oštro osudio veličanje ratnih zločinaca: Bisera Turković je nepoželjna u Posušju!

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • O čemu ovi? Pa gospodo iz HDZ-a vi ste sa dotičnom gospodom cijelo vrijeme u koaliciji na svim razinama. Čak neki od vaših partnera su dokazani egzekutori hrvatskog naroda, a ostali provode istu politiku uništenja hrvatskog naroda zajedno sa vama. Vi ste im podrška cijelo vrijeme. Vaša reakcija je samo blef kako bi zavaravali hrvatski narod kao što činite cijelo vrijeme. Herceg će i danas sa Hađžovićem u restoran Romancu na ručak, kao što će i Čović sa Izetbegovićem. Dobar vam tek. Narod je polugladan i gladan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.