Hrvatski rukometaš pao na dopingu: Uzimao je kokain

Hrvatski rukometaš Josip Maršan suspendiran je nakon što je pao na doping-testu koji je proveden početkom ožujka, a danas je Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio da je igrač Umaga bio pozitivan na kokain.

Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019. Sportaš nije tražio otvaranje B uzorka. Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a, stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Njegove dobre igre u dresu Umaga privukle su pažnju Zagreba koji mu je u prosincu ponudio ugovor. U PPD Zagrebu je odigrao jednu prijateljsku utakmicu, a onda se vratio u Umag. Očekivale su se velike stvari od njega, ali pod nerazjašnjenim okolnostima je prebrzo napustio hrvatskog prvaka, piše Sport klub.

Sam je govorio da vjeruje da može zaigrati i za reprezentaciju, ali stvari su otišle u potpuno krivom smjeru za njega.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.