Hrvatski policajac pucao na vozilo s migrantima iz Kosova

Hrvatski policajac u petak je na Istarskom ipsilonu zapucao na vozilo u kojem su prevoženi nezakoniti migranti nakon što je vozač nasrnuo na njega, izvijestila je istarska policija.

U događaju nitko nije ozlijeđen, a za vozačem se intenzivno traga. Incident se dogodio oko 15:35 sati, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija.

Policajci su uočili sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, a za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja vozila uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije i nastavio se kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom trakom.

Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku. Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnoga smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila. Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje, priopćila je PU istarska, prenosi Vecernji.hr.

Policajci su tijekom večeri na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila, a prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.