Hrvatski narkobos dobio kaznu od 9 godina zatvor i skoro milijun maraka

Stjepan Prnjat, kojega mediji zbog povezanosti sa švercom kokaina nazivaju hrvatskim Escobarom, priznao je da je početkom prošle godine organizirao šverc većih količina kokina iz Južne Amerike u Hrvatsku.

Prnjat se nagodio s USKOK-om te je pristao na zatvorsku kaznu od devet godina zatvora. Očito je Prnjat bio svjestan da bi zbog ranije osuđivanosti za šverc droge, a pritisnut dokazima USKOK-a, na suđenju mogao završiti s bitno težom kaznom, te se odlučio na nagodbu, piše Jutarnji list.

Osim zatvorske kazne, Prnjatu jer izrečena i sporedna novčana kazna u iznosu od četiri milijuna kuna (oko milijun maraka).

Temeljem ove nagodbe Prnjatu je i prije početka suđenja, na tzv. pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Rijeci izrečena spomenuta osuđujuća presuda. Prema presudi, morat će platiti i troškove kaznenog postupka u iznosu od nepunih sto tisuća kuna.

oš dva suoptuženika, nizozemski državljanin Mario Boet i Albernis Trujillo Sarria, državljanin Kolumbije i Španjolske, priznali su krivnju i nagodili se s USKOK-om. Boet je osuđen na šest godina zatvora i mora platiti 1,7 milijuna kuna novčane kazne, dok je Kolumbijac dobio tri godine zatvora.

Podsjetimo, Prnjat i još sedam suoptuženih osoba uhićeni su u ožujku prošle godine u operaciji kodnog imena Nana u kojoj je hrvatska policija surađivala s kolegama iz više država.

U riječkoj kontejnerskoj luci Brajdica tom je prilikom zaplijenjena pošiljka s oko 100 kilograma kokaina.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.