Hrvatski ministar zdravstva poručio: Zatvaranje granica ne dolazi u obzir

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u Rimu je s kolegama iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Slovenije i Austrije dogovorio zajedničke mjere protiv širenja koronavirusa.

U ovom trenutku ne dolazi u obzir zatvaranje granica. To ne bi polučilo adekvatne rezultate, rekao je Beroš novinarima po završetku sastanka.

Ministri su dogovorili standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih koronavirusom i redovito razmjenjivanje mjera koje se poduzimaju u svakoj zemlji. Raspravljali su o potrebi otkazivanja velikih glazbenih i sportskih događaja. 

Vili Beroš

Odlučivat će se o svakom pojedinačnom slučaju na osnovu epidemiološke situacije i procjene svake pojedine zemlje, rekao je ministar Beroš i dodao kako je Hrvatska kao zemlja predsjedateljica Vijećem EU-a predložila organiziranje redovitih sastanaka sve do okončanja ove situacije.

Prijedlog su prihvatili i drugi ministri, a pozdravila ga je i povjerenica Europske komisije za zdravlje Stella Kyriakidou koja je sudjelovala na sastanku.

Prema zadnjim podacima u Italiji su ukupno zaražene 283 osobe, a Lombardija je glavno žarište na Apeninskom poluotoku s 212 zaraženih. Preminulo ih je sedmero, šestero u Lombardiji i jedna osoba u Venetu

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.