Hrvatski košarkaši u skupini s Luksemburgom i Irskom

Nakon što je Izvršni odbor FIBA-e donio odluku kojom se reprezentacijama Rusije i Bjelorusije i dalje ne dopušta registracija za pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025, u utorak je održano izvlačenje skupina za treći krug pretkvalifikacija, objavio je Hrvatski košarkaški savez.

U trećem krugu pretkvalifikacija sudjeluju: Hrvatska, Austrija, Bugarska, Danska, Norveška, Rumunjska, Slovačka i Švicarska, a pridružuju se Albanija, Irska, Kosovo i Luksemburg koji se prethodno nisu plasirali u drugi krug.

Ovih 12 zemalja podijeljeno je u četiri skupine po tri ekipe, a u skupinama će igrati svatko sa svakim, kod kuće i u gostima. Naravno, samo prvi u skupinama napreduju dalje u kvalifikacije za EP.

Hrvatska će igrati u skupini G zajedno s Luksemburgom i Irskom.

Reprezentacijama, dakle, slijede četiri utakmice, i sve to u razdoblju od 19. srpnja do 5. kolovoza.

Uoči ždrijeba uvažena je molba Hrvatskog košarkaškog saveza i KS Bugarske, jer obje zemlje sudjeluju i na Olimpijskom prekvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre od 12. do 20. kolovoza, da ne igraju u zadnjem mogućem terminu, odnosno 5. kolovoza, a sve u svrhu očuvanja zdravlja igrača i povećanja razdoblja za odmor između dva natjecanja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.