Hrvatski fizičar Neven Barišić u Mostaru održao predavanje “Novi materijali za novi svijet”

Profesor Neven Barišić u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru predstavio svoje istraživanje i projekt kojega financira Europsko istraživačko vijeće.

U sklopu projekta ”Science Squared”, upoznao je studente o supravodljivim materijalima koji ne troše energiju i opisao važnost tehnologije i materijala za razvoj društva kao i ulogu fizičara u svijetu.

Profesor Barišić istaknuo je studentima od kolike su važnosti novi materijali u tehnološkom razdoblju i koliko ovo istraživanje može utjecati na društvo.

Sveprisutne je pozvao na Prirodoslovno – matematički fakultet u Zagrebu gdje predaje kao izvanredni profesor, a i na Institutu za fiziku u Beču koji posjeduje izvrsne laboratorije koji omogućuju razvijanje projekta.

Nakon predavanja profesor je demonstrirao jednostavnije eksperimente i ukazao na veliku važnost prakse za vrijeme studiranja.

Novi svijet prave matematičari, inženjeri koji guraju stvari prema naprijed, a to će činiti i u budućnosti, a ne samo danas, ističe profesor Barišić.

(Anđela Barbarić | www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.