Hrvatska zahvaljuje heroju iz Čapljine koji je spasio dječaka | Jabuka.tv

Hrvatska zahvaljuje heroju iz Čapljine koji je spasio dječaka

Mjesto Bibinje danas bi bilo zavijeno u crno da od utapanja i sigurne smrti osmogodišnjeg dječaka nisu spasila dva hrabra mladića – Zvonimir Sikirić i Kristijan Menalo.

Naime, u srijedu oko 18 sati, kupajući se na plaži Frnaža dječak se zapleo u konope i mrežu, te se počeo gušiti. Iz obližnjeg restorana “Kod ribara Jere” osoblje i vlasnici su primjetili da se nešto događa, te su odmah reagirali.

Priskočio je Jerolim Sikirić i njegov zet Mate Šimunić, a dječaka su od konopa oslobodili i spasili hrabri mladići Zvonimir Sikirić i Kristijan Menalo. Iako se okupilo puno ljudi, njih dvojica su zaronila, te je Kristijan nožem prerezao konop, a Zvonimir ga izvukao vani. Reanimirala ga je Anamarija Šindija.

Ovaj događaj svih je duboko dojmio i potresao, te se do danas s nestrpljenjem i molitvama čekalo da se dječak probudi iz kome.

Nakon što su liječnici potvrdili da je dijete dobro i izvan životne opasnosti, zavladalo je veliko veselje.

Ova dvojica mladića sinovi su ratnih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, Ivice Sikirića i Roberta Menala, koji su tijekom Domovinskog rata prošli najteža ratišta, više puta ranjavani i odlikovani brojnim medaljama.

(Grude-online.info)


3 komentara

Komentiraj: