Hrvatska videogra proglašena najboljom u EU i dobila 287.000 KM

Zagrebački studio Gamechuck ovaj je tjedan ostvario povijesni uspjeh za domaći gaming, i to prije nego je uopće izdao svoju sljedeću igru. Među 139 prijava, njihova je igra izabrana kao najbolja.

Iako je prošli mjesec obilježio drugu obljetnicu postojanja, mali zagrebački studio Gamechuck ovaj tjedan ima puno veći razlog za slavlje nakon što je ostvario povijesni uspjeh pobjedom na najnovijem natječaju EU potprograma Creative Europe – MEDIA.

Njegova nadolazeća igra, Trip the Ark Fantastic, tako je izabrana kao najbolja od 139 prijava te je nagrađena sa čak 149.400 eura, odnosno preko 1,1 milijuna kuna, odnosno malo više od 287.000 maraka.

Ova RPG avantura tako postaje prva hrvatska videoigra financirana sredstvima iz fondova Europske unije, a projekt je nahvalila i sama Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) koja je oduševljena ne samo potencijalom Trip the Ark Fantastica, već i kvalitetom Gamechuckove prijave, poručili su to iz izvršnog tijela EU, prenose 24sata.hr.

Osim bajkovite, rukom crtane grafike, Trip the Ark Fantastic karakterizira snažna orijentacija na priču koja će se granati ovisno o odlukama igrača, ali i vrlo pacifistička priroda, pogotovo za ovaj žanr. Naime, igra neće sadržavati borbe, no i dalje će se raditi o RPG-u, tvrdi hrvatski studio.

O službenom datumu izlaska još nema riječi, iako je jasno kako je Trip the Ark Fantastic tek u ranoj fazi razvoja te je njegov izlazak tako planiran te za 2022. Ova epizoda samo je još jedan pokazatelj obećavajućih trendova na hrvatskoj i regionalnoj gaming sceni koji ilustrira ogroman ekonomski potencijal ove industrije za domaću privredu.

Upravo je to i glavna poruka Esports prvenstva Hrvatske, državnog natjecanja koje je prije nekoliko dana ušlo u svoj drugi mjesec, a čiji organizatori žele osvijestiti domaću javnost o dobrobitima gaminga, ali i promicati umjerenost, tj. odgovoran pristup ovom interaktivnom mediju novog doba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.