Hrvatska stipendira 5.000 studenata s 1.200 kuna mjesečno

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za dodjelu najmanje pet tisuća stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studentima s invaliditetom i studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2016. godinu.

Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

da su hrvatski državljani (podatak o državljanstvu Ministarstvo preuzima iz službene evidencije nadležnog tijela) ili da su državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje preslikom boravišne iskaznice ili odgovarajućom potvrdom koju izdaje nadležna policijska uprava;

da imaju status redovitoga studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje prijavnim obrascem koji ovjerava visoko učilište.

Mjesečni iznos državne stipendije je 1.200 kuna i isplaćivat ce se za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Student se može prijavili na natječaj u samo jednoj kategoriji.

Prijave za državnu stipendiju se vrše i putem elektroničkih obrazaca, uz koje treba poslati i pisanu prijavu na adresu Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb, s naznakom: “Natječaj za državnu stipendiju” do 12. veljače. Elektroničke prijave zatvaraju se u petak, 12. veljače u 12:00.

Sve obrasce, kao i tekst natječaja možete pronaći na stranicama Ministarstva, a za dodatne nejasnoće možete se obratiti na mail adresu [email protected]

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.