Hrvatska protiv Istanbulske konvencije: Plenković i Plenkovićev HDZ ne slušaju narod

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije održala je konferenciju za medije povodom drugog miroljubivog prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koji će se održati u Splitu, na Rivi, 12. travnja, u 18 sati.

Iznenađeni smo brojem građana i ljudi koji putem društvenih mreža žele stupiti s nama u kontakt i sudjelovati na prosvjednom skupu. Ono na čemu se zapravo temelji ova inicijativa jest naše izražavanje nezadovoljstva, nametanja ideologije u obrazovni sustav i sustav pravosuđa. Također smo nezadovoljni financiranjem, odnosno milijardama kuna koje će se ulagati u parapolitičke organizacije i kontrolu obrazovnoga sustava. Nezadovoljni smo ignoriranjem velikog djela građana koji izražavaju svoje nezadovoljstvo, rekla je dr. Sanja Bilač.

Kristina Bašić je istaknula kako je za nju problematično uvođenje rodne ideologije kroz Istanbulsku konvenciju:

Odvajanjem roda od spola kroz konvenciju rod postaje zakonski obvezan i kao takav će se onda uvoditi u obrazovni sustav.  Dovest ćemo se u situaciju, kao i u mnogim drugim zemljama gdje je rod zakonska obveza, da ćemo kroz obrazovni sustav morati djecu podučavati rodnu ideologiju koja je zapravo neutemeljena i znanstveno nedokazana. Mogu se dogoditi situacije da će svi koji su uključeni u odgojno-obrazovni sustav, i ja osobno, biti dovedeni u situaciju da će nas netko prozivati, optuživati za diskriminaciju i osuđivati: zato što vi ne želite podučavati djecu onome za što smatrate da nije utemeljeno kao što je nova nametnuta ideologija.

Na upit novinara o tome kako komentiraju aktualnu politiku, dr. Bilač je rekla kako je činjenica da aktualno vodstvo, gospodin Plenković i Plenkovićev HDZ ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli. Na djelu je zapravo eutanazija demokracije jer se građanima oduzima pravo na javno sučeljavanje, odnosno na jedno kritičko suglasje na razini države, rekla je Bilač.

Bašić je pozvala sve zainteresiraje za sudjelovanje i volontiranje na prosvjednom skupu da pošalju svoje podatke porukom na Facebook stranici inicijative Split protiv ratifikacije Istanbuslke konvencije, gdje će im se netko od volontera povratno javiti za sve potrebne informacije.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • HDZ izdali ste naš glas. Kazna će biti takva da ni sami niste svjesni! Ne da ste dvolični, da bi bio dvoličan moraš imati dva lica, vi iz HDZ nemate nikakvo lice. Do nogu će vas potući vaši birači a među njima sam i ja. NAKON 27 godina više ne glasam sa srcem, ali vi moj glas više nikada! Sjetite se ovih riječi i natpisa, mislite narod će zaboraviti, ne ovaj put NE!

  • Eto ovce ce pitati za misljenje… Ja ne znam sta je vama ljudi. Vi ste tu samo da odrzite mafijasku organizaciju na vlasti, nista vise. Vi znaci glasate i dalje za jedinu stranku u Hrvatskoj koja je OSUDJENA za kriminalno udruzenje, znaci osudjena kao kriminalna organizacija s ciljem stjecanja protupravne koristi i zloporabe polozaja. Sluzbeno. I vi mislite da je njih briga za vase stavove? Pa ta stranka nista nije napravila od svojih obecanja, a demo-krscanski u sebi nema nista. Meni je zalosno da je ljudima trebalo 25 godina da vide da je HDZ unistio i opljackao i RH i BiH zajedno sa svojim standardnim ‘partnerima’ protiv kojih se kao toliko bori. Pa bespredmetno je pricati o tome kakvo je HDZ zlo i dno dna za Hrvate u obje drzave. Samo uhljebi i briselsko-americki poslusnici i nista vise. I opet ce im ercegovci dati glasa kao da nema sutra, narocito oni koji su dobro zbrinuti od raznih hdz gazda. A i ZNA SE za koga ce fratri s oltara neukim masama vikati da glasaju, posto nemaju sta misliti svojom glavom pored fratarskih…

    3
    2
      • Veliki Katolik Rvat se nasao prozvanim i uvrijedjenim. Sta je rec pa ti za pravo izbora zene? Nije mi to ercegovacki od tebe. Ali zato je veoma uhljebski od tebe iz elektra tipkati po instrukcijama partije!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.