Hrvatska predsjednica odala počast žrtvama Jasenovca i osudila ustaške zločine

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak ujutro Spomen-područje Jasenovac i odala počast žrtvama te u knjigu dojmova upisala da Republika Hrvatska bespridržajno osuđuje zločine počinjene u tom logoru i s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike.

Predsjednica je u knjigu dojmova upisala da posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokoga žaljenja zbog zločina koji su se tamo dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime. Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrijednosti povijesne borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bespridržajno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike, u jedinstvenoj opredijeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jamstva napretka i mira, upisala je predsjednica Republike u knjigu dojmova.

U pratnji Grabar-Kitarović bio je čelnik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji će biti izaslanik predsjednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškoga koncentracijskoga logora Jasenovac, koja će se održati u nedjelju, 22. travnja.

(Hina)


5 komentara

 • Na nulu si spala, gospojo! Koji te djava to tenta! Imas to drugi briga, samo odat okolo! Juce si bila u Zirju di nema vode, a di nema ni struje u mistima!! To je bitno, a ne odanje okolo!! To goriva, bodigard, sofera, itad, mogla si stavit u fond za dicu bolesnu!!

  4
  2
 • Ni riječi na tzv.hrvatskoj televiziji o titinom logoru Jasenovac koji je radio sve do srpnja 1947 godine. Ni riječi!To mogu prešutjeti samo ortodoksni mrzitelji Hrvata i napose države Hrvatske.
  Toliko je zadnjih dva i pol desetljeća obznanjeno dokumenata, činjenično i svjedocima potkrijepljenih o zločinačkom karakteru komunističkog logora Jasenovac ,koji je “progutao” barem deset puta više žrtava(hrvatske nacionalnosti) nego za vrime četverogodišnjeg rata 41-45.
  Tolike kolone smrti s zarobljenim hrvatskim vojnicima i stotinama tisuća civila završili su na bezbrojnim Križnim putevima od Slovenije pa sve do Macedonije.
  Rijetki su preživjeli hrvatski vojnici ili civili koji su preživjeli taj zločinački i neljudski genocid od strane komunističkog i ateističkog režima pod zlokobnom zvijezdom petokrakom , svjedočili o strahotama logora Jasenovac od svibnja 1945 pa sve do srpnja 1947 godine.
  KOMUNISTIČKI KONCETRACIJSKI LOGOR ZA EKSTREMINACIJU HRVATA (KKLEH) , PUNI JE NAZIV KOMUNISTIČKOG LOGORA JASENOVAC.
  Poznati istraživač komunističkih zločina iz logora Jasenovac Z.Božić ,donosi iskaze desetak preživjelih svjedoka(Hrvata) o strahotama pokolja u komunističkom logoru Jasenovac od strane onih koji su vidjeli taj pakao na zemlji. DA,UPRAVO TAKO, su ga u svojim iskazima navela petorica svjedoka ,koji su pobjegli iz tog po njima “pakla koji se ni s čim drugim ne može usporediti”.
  Po njima , nad pripadnicima hrvatskih ljudi(civila) kao i predate hrvatske vojske , vršeni su takvi zločini koji se ne mogu objasniti nikakvim normalnim ljudskim razlozima.
  Takvi bestijalni, neljudski postupci koje su Srbi s obe strane SAVE VRŠILI NAD NEDUŽNIM HRVATSKIM NARODOM I POSEBNO ZAROBLJENICIMA Hrvatima,nadilazi sve što se prije toga događalo u ustaškom logoru Jasenovac.
  Po iskazu svjedoka koji su pušteni na slobodu u ljeto 1944 godine iz ustaškog logora Jasenovac , nikakva ubojstva u Jasenovcu pod ustašama , ni izbliza se nisu mogla usporediti s onim pravim bestijalnim zločinima koje su počinili srpski seljaci s obe strane Save ,kao i prerušeni četnici pod zvijezdom petokrakom ,koji su jednostavno uživali i do mile volje ubijali Hrvate iživljavajuči se na njima.
  Brojne kolone smrti ,kao su zvali kolone sa zarobljenim hrvatskim civilima i vojnicima, dovožene su u Jasenovac i skelama prebacivane na jednu ili drugu stranu logora Jasenovac i tu su ubijeni i ubijani na najsvirepije načine na kojima su im mogli zavidjeti i ustaše i njemci.
  Naime, te su hrvatske vojnike i civile po izjavama svjedoka, držali danima izgladnjele i ožednjele bez kapi vode i hrane , pa bi ih tako iznemogle i izmučene ubijali kao stoku za klanje. Po svjedocima koji su potpisom potvrdili vjerodostojnost svojih iskaza , prednjačili su vikend četnici (srbi) s obe strane Save, dakle iz Pakraca, Novske, Okučana, koji su vikendom dolazili da bi se naubijali do mile volje mrskog hrvatskog naroda.
  Veći dio Hrvata poubijan je na obalama Save i pokopan u desetinama masovnih grobnica , koje danas lokalni srbi četnici(Dodik i ostala četničija) pohode i klanjaju im se kao stratištima pobijenih srba. Prava istina je suprotna , večina HRVATA ,pogubljena je na razne svirepe načine , a velik dio Hrvata ,poklan je noževima ,sjekirama ili raznim ubodnim predmetima i bačen u SAVU-rasporena trbuha, kao bi rasporeno tijelo potonulo i završilo bi na dnu. Po iskazima svjedoka na desetine tisuća Hrvata, loklani Srbi seljaci ,kao i zlotvori i koljači pod zvijezdom petokrakom ,POKLALI SU NA TAK NAČIN, RASPORENA TRBUHA I BACILI IH NA DNO RIJEKE SAVE.
  Brojne skupine zarobljenih Hrvata, loklani komunistički zlotvori i kolhjači preveli su vezane na srpski dio Korduna i Kozare gdje ih je loklano seosko srpsko stanovništvo , masaktriralo i ubijalo do mile volje na prosto nezamislive načine.Tako su ostala zabilježena svjedočenja onih koji su to gledali , kako su Hrvati ubijani na najbestijalnije načine, bacali bi ih žive u bunare i jame a potom bi na njih bacali , bombe ili pucali rafalima , da bi ihnakon toga lokalni seljaci(često , srpske žene i djeca kao is tariji) žive i polumrtve ili izranjene zatrpavali zemljom ili gnojivom i posipali ih krečom , dok su ljudi još vapili i zapomagali. Hrvati su ubijani od srba i od Hrvata boljševika na najmonsrouznije načine koja ljudska vrsta može smisliti a s druge strane ako se pogleda malo dalnje u povijest osmanlijskih osvajanja ovih kraje va u 15, 16 ili 17 stolječu, sve su to doseljeni Vlasi, Cincari i li pravoslavni Aromuni, dovedeni iz Trakije ili crnogorskih i sandžačkih planina , več tada radili Hrvatima koje su ubijali zajedno s turcima osvajačima.
  tO VLAŠKO DOSELJENO STANOVNIŠTVO , DAKLE STOLJEČIMA PRIJE, POD TURCIMA ČIJI SU VJERNI SLUGE I KOLJAČI BILI, UBIJALI SU DOMICIOLNE hRVATE STAAROSJEDIOCE KAKO BI OTELI NJIHOVA IMANJA I PRISVOJILI NJIHOVU ZEMLJU. nIŠTA NOVOG ONI NISU RADILI U DR.SV RATU I NAROČITO PORAČU , ŠTO NISU VEĆ NJIHOVI PRETCI STOLJEČIMA PRIJE RADILI TADAŠNJIM Hrvatima.
  To vlaško ,pravoslavno stanovništvo, nikada u Hrvatskoj nije domicilno obitavalo, nego su došli s Turcima kao njihove sluge kako bi Hrvate istrjebili(katolike) i zaposjeli njihovu zemlju.
  Oni su stolječima ubijali Hrvate jer im je to jednostavno u krvi, medjutim ,ono što je zanimljivo je način na koji su ti pravoslavni vlasi i srbi pod patronatom srpske pravoslavne crkve , činili to na posebno, zvijerski i bestijalna način.
  Ni ustaše ni njemci nisu im mogli u tim đavolskim ubijanjima ,biti ni do koljena.
  Oni su kroz stoljeća, jednostavno, usavršili pod Tucima a i bez njih, takve bestijalne načine ubijanja , kakve dotadašnja povijest ratova i zločina ,jednostavno nije zabilježila, jer ih takvih nije bilo. Dakle, kad naša predsjednica odaje počast ubijenim u Jasenovcu i brojnim drugim stratištima navodnih Srba i nekojih drugih, onda bi ona morala znati tko leži po tim masovnim grobnicama i tko je ubijan na bestijalan način i bacan u Savu ,da završi kao hrana na dnu rijeke za ribe.
  Uostalom, Bruno Bušić je zbog toga i ubijen u listopadu 1978 u Parizu, jer je on sustavno od 66-71 godine u arhivu radničke partije i stranke komunista RH, istraživao dokumentirane činjenice o masovnim poratnim ubojstvima stotina i stotina tisuča hravatskih vojnika i civila.
  Kada je došao do tih podataka i istraživanjem maasovnih grobnica sondiranjem na više desetak lokacija oko Jasenovca, Gradiške, iNovske, pronašao je u grobnicam ,medju dijelovima odora i raznih metalnih predmeta uglavnom hrvatsko znakovlje, kao i hrvatske dokumente iz NDH,a , osoba ubijenih u tim grobnicama.
  Na nekim mjestima je pronašao pobijene djevojčice i đake ustaške mladeži koji nisu imali više od 17 godina , i njih su pobili bez milosti, svjedoče o tome ženske, djevojačke pletenice kao i osobne iskaznice mladeži NDH-a.
  Zbog toga je B.Bušić i ubijen jer je došao do dokumentiranih podataka o pokolju nad Hrvatima 45-47 godine.
  Uostalom , sami Đilas i Rankovič su krajem 1947 g.u beogradskoj skupštini na kongresu partije Jugoslavije otvoreno izjavili da su ubili više od pola miljuna Hrvata ,kao bi Jugoslavija živjela. Ranković je čak nave o cifru od 777765 ubijenih vojnika i civila od strane komunističke zločinačke vojske i civila đavolskok komunističkog režima. Po njemu (Rankoviću, golema večina ubijenih su Hrvati).
  Bruno Bušić je došao do podataka o popisu stanovništva iz 1948 godine u FNR Jugoslaviji. Po tom popisu vidjeli se da se jedino broj Hrvata drastično smanjio u odnosu na prijeratni popis stanovništva iz 1940 godine u Kraljevini Jugoslaviji.
  Po razlici u ta dva popisa stanovništav, broj Hrvata se smanjio za samo osam godina za više od deset posto-10%, a broj srba se povećao za tri posto u odnosu na 1940 godinu. Kad je taj popis stanovništav obznanjen 1948 god, odmah je od strane komunističke partije Jugoslavije zabranjen i označen kao stroga tajna pod prijetnjom smrču onome tko je objavi. Bruno Bušić je to pokušao ali sudbina mu je bila zapečaćena od UDBE,e i jugo komunuističkih ubojica koji su ubijalui sve koji su željeli obznaniti istinu.

 • Drago moje” ha”, skolovano i nacitano, fala Bogu da te ima, da ucim jos povjest , skoro ce seset, i nikad dosta nase patnje, naseg Hrvatskog Holokausta!!! Juce na HRTV prikazuju ko se ide klanjati i kad!! Boze , ima li te? Crvemo karanfili u rukama, svi daju izjave! Za povratit! Prvo predsjednca, pa mracna i ostali!!

 • Tak je to moja Luce originalna . Na sve se strane urotilo i diglo kuku i motiku na,sve rvacko i katoličko, da to običan čovik više ne more mirno gledat i još k tome šutit. Ma ne mučit pa makar crka…lol.

 • Za” ha” mislim da mnogi i ne znaju ko su Aromuni?? Znam da postoji cilo pleme u Makedoniji!! A tebi fala na vakom Blagu Povjesnom!! Steta sto ne pises knjigu !!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.