Hrvatska popustila mjere, ispile se prve kave na terasama kafića – Jabuka.tv

Hrvatska popustila mjere, ispile se prve kave na terasama kafića

U Hrvatskoj su od ponedjeljka, 1. ožujka, na snazi blaže epidemiološke mjere koje predviđaju i otvaranje terasa kafića te radno vrijeme od 6:00 do 22:00 sata.

Gosti mogu biti usluženi na terasama, ali samo na otvorenim dijelovima objekata, dok se pregrade moraju ukloniti kako bi zrak mogao cirkulirati.

Stolovi i dalje moraju biti međusobno udaljeni tri metra kako bi se osigurao fizički razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metar i pol, a nije dopušteno puštanje glasne glazbe kako gosti ne bi glasno pričali i tako povećavali rizik od zaraze.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja WC-a, neophodno je nositi masku.

Kada je riječ o sportu, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima, dvorane se moraju redovno provjetravati, a u tim sportskim objektima jedna osoba može zauzimati 20 četvornih metara.

Treninzi momčadskih sportova, poput nogometa i košarke, mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt, odnosno može se trenirati, ali bez utakmica u kojima dolazi do kontakta.

Karantena će trajati 14 dana, umjesto 10, koliko je bilo do sada.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • Hrvati su Hrvati. Hrvati nisu slavenski narod. Dobili su zemlju u 7 st. bez krvi. Srbi su razorili namjerno prvu Hrvatsku osnivajući srednjovjekovnu Bosnu. Podlo, “mudro” na uljez podbadajući način. Sve može samo da nije Hrvatska. Hrvatska je bila najjača sila u Europi. Komunjare se boje za svoju guxicu. Dobri su sa svima. Muslimani su sačuvaj Bože. Trebaju vratiti Bosnu Hrvatima. Spoji i karakterno vladaj Hrvatko!

 • Hrvati su Hrvati. Hrvati nisu slavenski narod. Dobili su zemlju u 7 st. bez krvi. Srbi su razorili namjerno prvu Hrvatsku osnivajući srednjovjekovnu Bosnu. Podlo, “mudro” na uljez podbadajući način. Sve može samo da nije Hrvatska. Jugoslavija je fikcija isto kao i to da su Hrvati i Srbi braća. Hrvatska je bila najjača sila u Europi. Komunjare se boje za svoju guxicu. Dobri su sa svima. Muslimani trebaju vratiti Bosnu Hrvatima. To nije njihovo. Spoji i karakterno vladaj Hrvatko!

 • Stanovništvo odbija neprovjerene i netestirane vakcine isprobavati na sebi. Zato nam smrdljiva korumpirana bagra priprema represiju i ucjene, sve ne bi li uvalili OTROVE koje u šali zovu CJEPIVOM.

 • anonimno.u.9.56.vistese doselili u devetom stoljeću sa granice Irana i avganistana.kastevi imali državu.ovovamje prva država u vašoj povjesti.viste sezonska država.vratite madarima Slavoniju Talijanima Istru pola dalmacije.

  • Ajde Zoka ne prdi.

   Povjest piše: “Ti isti Hrvati stigli su kao izbjeglice caru Romaioi Heracliusu prije nego što su Srbi došli kao izbjeglice istom caru Heracliusu, u to vrijeme kad su se Avari borili i protjerivali iz tih krajeva Rimljane … Sada, po zapovijedi Cara Heraklija, ti isti Hrvati borili su se i protjerali Avare iz tih krajeva, a po nalogu Heraklija cara nastanili su se u istoj toj zemlji Avara, gdje sada i žive. Ti isti Hrvati u to su vrijeme za svog vladara imali oca Porgu … (Treba znati) da je drevna Hrvatska, koja se takoder naziva “bijela”, do danas još uvijek nekrštena, kao i njezini susjedni Srbi. Oni skupe manje konjanika kao i manje pješaka od krštene Hrvatske, jer ih neprestano pljačkaju Franci i Turci (Mađari) i Pečenezi. Niti imaju sagenai, kondourai ili trgovacke brodove, jer žive daleko od mora; potrebno je 30 dana putovanja od mjesta gdje žive do mora. More na koje se spuštaju nakon 30 dana, ono je koje se naziva crno.

  • mi smo došli iz Indije. u 7 st. smo se spustili na Jadran. u 9 st. smo formirali državu što se nije svidjelo Srbima pa ajmo zakini, otmi, učini im štetu. imali smo. imati ćemo opet. i bolje i veće jer smo zaslužili.

 • Odakle god da smo došli popušili smo s ovim stožeraškim udbašima na zadatku, ako ih se ne riješimo uskoro ne piše nam se dobro.

  • hoce li nas pobiti? pa tko ce glasati za njih onda? pripadnici crvene armije, nemojte nas pobiti. da nije nas Hrvata vi bi umrli od gladi. muslimani nemojte nas pobiti. kome cete se bahtiti onda? nad kim cete se bahtiti i raditi zlo? nemojte nas pobiti. nas Hrvate. Srbi pa ako nas pobijete kome cete onda lagati da ste u redu kao i svi ostali?

 • 7 hrvatskih plemena pod vodstvom petorice brace i dviju sestara iz Bijele Hrvatske,na poziv cara Heraklija dolaze pomoci obraniti Dalmaciju pocetkom 7.st.od Avara,odusevljeni ljepotom mora -tu i ostaju/slika”dolazak Hrvata”-Oton Ivekovic/,Hrvati su Slaveni-juzni,gradivo povijesti osnovne skole ,6.razred

 • mi Hrvati imamo neka prava :prirodna,povijesna,tradicijska,imamo jezik,kulturu-sve nase hrvatsko ima jake temelje,ne moze nam niko nista-politicari nisu moja briga,mi trebamo samo imati na umu ono sto jesmo kroz stoljeca-ponosni Hrvati,ovi tupsoni sto nemaju pojma o povijesti nek’ se poklope i sute ,nek’ sebi izmisljaju sta hoce-mi imamo cinjenice,povijest ne nastaje preko noci,izmisljenoga jezika i nacijr

 • Kako god. Mi smo ti koji se pitamo od “Umaga to Iloka” od “Cakovca do Cavtata”. Mi smo ti. Ne nitko drugi. Zaboravili su da je to hrvatsko tlo. Da nisu pobili Hrvate na njihovu tlu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.