Hrvatska pomaže modernizirati Oružane snage BiH

Preliminarni posjet hrvatskog izaslanstva u povodu sudjelovanja Republike Hrvatske u Paketu izgradnje obrambenih kapaciteta (Defence Capability Building, DCB), inicijative Sjevernoatlantskog saveza za jačanje kapaciteta BiH, bit će održan u Sarajevu od 20. do 22. svibnja.

Vlada Republike Hrvatske je u prosincu prošle godine putem DCB paketa uplatila pola milijuna eura za BiH za nabavu komunikacijske opreme. Oprema je primarno namijenjena bojnoj skupini lakog pješaštva.

Posjet hrvatskih stručnjaka predvodi državna tajnica za Europu MVEP RH Andreja Metelko Zgombić. Državna tajnica susrest će se sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem te zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem.

Stručnjaci iz MO RH će, u suradnji sa stručnjacima MO BiH i OS BiH, razgovarati kako se mogu zadovoljiti potrebe OS-a BiH za modernizacijom taktičke komunikacijske opreme, a koja ima visoku razinu uporabljivosti u civilnim sustavima, uz punu primjenu NATO standarda.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Bolesni hrvati. Pomazu Helena i ekipu. A oni kazu u BiH mogu svi u sklopu mirovnih misija Vojska RH ne moze. To su agresori na BiH. I ovi i dalje pomazu. Boze nas sacuvaj .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.