Hrvatska otvara granicu za državljane BiH najkasnije 25. lipnja

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 67.000 turista, a povećanje se očekuje u sljedećim tjednima. Hotelijeri na Makarskoj rivijeri spas vide u turistima iz Bosne i Hercegovine.

Ministar turizma Hrvatske Gari Capelli kazao je da je oko 15. lipnja dogovoreno otvaranje granica unutar zemalja Europske unije, nakon čega će uslijediti otvaranje granica za treće zemlje odnosno one koji nisu članice EU poput BiH.

Do kraja lipnja će sigurno biti otvoreno. Hotelijeri u Makarskoj i tom dijelu inzistiraju da što prije otvorimo granice prema BiH jer imaju interesa. Najkasnije 25. lipnja ćemo otvoriti granicu s Bosnom i Hercegovinom, dodao je Capelli za RTL.

Državljani BiH i prije toga mogu putovati u Hrvatsku ukoliko imaju rezerviran smještaj ili su vlasnici nekretnine u Hrvatskoj ili putuju iz poslovnih razloga uz potvrdu, prenio je Klix.

S druge strane, državljani BiH koji imaju i državljanstvo Republike Hrvatske, odnosno dvojno državljanstvo, od 1. lipnja bez problema prelaze granicu uz predočenje hrvatske osobne iskaznice ili putovnice.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Proso bajram , ramazan.. sad moze…Ostave koju km ,svu hranu donesu iz bosne.. I on bio na ljetovanju njh 4 10dana za 400km ljepota…..A Covic se s njima bori ko raspeti isus.. sta nam rade.Hrvati iz hrvatske prodane duse za sitni gros..rece SESELJ 92’god.nisam ja. Pa zatvorite granice tamo oko.polovine 9mj. Taman izracunato sve..//. pokisla joj gloova //

  • Pocasti tim iznosom koji mislis potrosit na jadranskoj obali komsiju koji ti nema ni za kruha i koji su clanovi obitelji bez posla ostali. A ne na more…Sugo sugava od naroda …

  • Otvarate vi granice teroristima koji vode ratove u ime Allaha..Pizda vam m.t.r.na gladna… dobro pregledajte prtljaznike !!!!!!

    • dabogda da s Vama nikad ništa nismo ni imali…kad je trebalo ratovati onda Vam hercegovci nisu smetali…a prvi sam za to da ćaću mi treba osuditi i zatvoriti ako se ogriješio o zakon, a Vas govna purgerska svakako nitko ne može u HR a ni van nje (jbg Dinamo se voli bez obzira na to di obitava)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.