Hrvatska očekuje nove kanadere

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković rekao je u ponedjeljak za Hinu da sezonu požara dočekuju s dovoljnim brojem kanadera i Air Tractora, a flotu će ojačati za otprilike dvije do tri godine s još dva nova kanadera.

Nakon kupnje borbenih aviona, Hrvatska će osnažiti i drugi dio letačke flote, a riječ je o kanaderima za gašenje požara.

Kako je objasnio glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, Hrvatska je potpisala sporazum s Europskom unijom o kupnji dva aviona koji će u ljetnim mjesecima biti okosnica vatrogasnog djelovanja, poglavito u priobalju.

Za ovu sezonu bit će spremno pet kanadera, šest Air tractora i jedna helikopter, istaknuo je Tucaković ocijenivši kako je riječ o dovoljnom broju letjelica za gašenje požara.

Navodi primjer Francuske koja po četvornom kilometru i broju stanovnika raspolaže sa znatno manjim brojem letjelica nego što ih posjeduje Hrvatska. U ovom trenutku za polijetanje su spremna dva kanadera i četiri Air Tractora.

Preostali dio nalazi se u redovnom režimu servisiranja te će početkom sezone biti potpuno spremni za najzahtjevnije zadatke. Tucaković dodaje trenutno raspolažu s dovoljnim brojem posada, a uvježbavaju se i nove.

Rafalei stigli u Hrvatsku

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.