Hrvatska napredovala do 7. mjesta na FIFA-inoj ljestvici

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na SP-u u Katru osvojila brončanu medalju, napredovala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i sada se nalazi na sedmom mjestu.

Na prvo mjesto se popela reprezentacija Brazila, drugi su aktualni svjetski prvaci Argentina, a treća je Francuska koja je igrala u finalu nedavno završenog svjetskog prvenstva u Katru. Belgija koja je bila druga na ljestvici objavljenoj u listopadu pala je na četvrto mjesto.

Ispred Hrvatske su još Engleska i Nizozemska, a iza su Italija, Portugal i Španjolska. Maroko koji je na SP u Katru bio senzacija i u borbi za treće mjesto izgubio od Hrvatske 1-2 napredovao je 11 mjesta i popeo se na 11. poziciju.

Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za Euro 2024. koje počinju u ožujku najbolje je rangiran Wales koji je u odnosu na ljestvicu iz listopada pao devet mjesta, sa 19. na 28. poziciju. Turska je napredovala jedno mjesto i sada je 44. reprezentacija svijeta. Armenija je pala sa 93. na 95. mjesto na ljestvici, a Latvija se popela sa 134. na 133. mjesto, javila je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.