Hrvatska ministrica Žalac izrazila žaljenje zbog nesreće

Hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažećom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, kasno navečer je na svom Facebook profilu izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti.

Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu, napisala je ministrica Žalac.

Nakon ovog nesretnog dana, također je napisala, da još jednom iskazuje duboko žaljenje zbog nesreće. Izvijestila je da je posjetila svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja.

Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak, stoji u upisu ministrice Žalac na Facebooku.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo.

Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

Prometni stručnjak Željko Marušić drži da je ministrica napravila niz prometnih prekršaja.

Ovdje je vozačica prekršila niz odredbi: nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila. Kad krenete u vožnju, prvo morate biti sigurni da imate važeće dokumente i onda prilagoditi vožnju propisima i uvjetima. Ovdje je napravljeno, rekao bih, niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovakve se stvari ne smiju događati, rekao je Marušić za N1 televiziju.

Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao da je to loša poruka.

Hrvatska ministrica Žalac bez važeće vozačke dozvole automobilom naletjela na djevojčicu

(Hina)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.